Paarden en kruiden; paardenbloem

Paardenbloem

Deze bloem was vroeger een magische bloem, mensen die hun lichaam insmeerden met paardenbloemen zagen hun wensen uitkomen!

Je vindt ze bijna overal en ze zijn goed voor de gezondheid van onze paarden. Paardenbloemen hebben een sterk zuiverende werking waardoor ze ook wel pisbloemen genoemd worden.

Deze bloem bevat veel mineralen, vitamine B, C en E. Ze bevorderen de spijsvertering, helpen bij een gebrek aan eetlust en door de zuiverende werking zijn ze perfect bij een overbelaste lever. Door de urinezuur eliminerende werking kun je ze ook geven aan paarden met artrose, eventueel aangevuld met jeneverbes.

 

left Brain extrovert paardenbloem paard reading jong paard

Paardenbloemen helpen het lichaam ontgiften en laten de vacht glanzen.

Dosering; gedroogde paardenbloemen 30 gr per dag. Door de vochtafdrijvende werking paardenbloemen liever niet dagelijks gebruiken bij drachtige merries.

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je ermee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je ervoor kiezen om ermee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken te geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.