Communiceren met dieren, chakra's astrologie, kruiden voor paarden

Paarden Natuurlijk

Kruiden voor paarden en communiceren met dieren

Paarden en kruiden; brandnetel

Brandnetel

Vers geplukt of gedroogd, brandnetel is perfect om aan je paard of pony te geven. Er zijn paarden die zelf de topjes van de verse brandnetels snoepen maar meestal pluk ik ze zelf voor mijn paarden en laat ik ze even liggen. Zodra de brandnetels slap worden is de prik en van af en leg is ze bij de paarden op het hooi. Vaak zijn de brandnetels binnen een uur weg en soms blijven ze liggen, de paarden bepalen zelf op dat moment wat goed voor hun is.

brandnetel paard

Brandnetels hebben een vochtafdrijvend werking en helpen bij gewrichtsproblemen om het urinezuur af te voeren. Brandnetels zijn bloedzuiverend waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast bevorderen ze de spijsvertering en darmwerking. Door de bloedzuiverende werking kun je ze geven bij allergische reacties, om te reinigen, bij spierkramp, bevangenheid en insuline resistentie.

Allergische reactie

Ik heb zelf zeer positieve ervaringen met (verse) brandnetel. Een paar jaar geleden kreeg Zwarte een allergische reactie op een kruidje(?) waardoor zijn gezicht helemaal opgezwollen was, mijn paard was veranderd in een nijlpaard.

En zoals altijd mankeren mijn paarden iets wanneer mijn dierenarts op training is. Gelukkig was ze er telefonisch om me bij te staan met raad en advies. Ze heeft gezorgd dat een andere dierenarts stand-by stond om indien nodig langs te komen om Zwarte een cortisone injectie te geven.

brandnetel voor paarden

Ik ben zelf Zwarte een uitgebreide manuele lymfedrainage behandeling gaan geven om zoveel mogelijk vocht af te voeren en ben hem verse brandnetel en paardenbloemen gaan geven om het vocht zoveel mogelijk af te voeren. Na 1 uur begon hij al iets minder opgezwollen te worden. En na 2 uur voelde hij zich gelukkig al veel beter. Het heeft uiteindelijk nog 2 a 3 dagen geduurd voor Zwarte weer helemaal in shape was. Maar wel fijn dat ik met behulp van de dierenarts zelf op een natuurlijke manier deze allergische reactie kon behandelen.

Brandnetels zijn rijk aan vitamine A, C, D en K. Ze bevatten veel mineralen en calcium, kalium, magnesium, koper, silicium en ijzer. Brandnetels bevatten histamine wat helpt bij paarden met allergie tegen de jeuk.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Petra Zilverberg

Paarden Natuurlijk

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.