Reading en Healing

Reading, communiceren met paarden

Een reading geeft je informatie,
Een healing geeft je ruimte,
Beide maken mogelijkheden zichtbaar zodat je kunt zijn wie je bent!

Hoe gek we ook zijn met ons paard, soms heb je gewoon een periode dat je je grote vriend even niet snapt. Stalgenoten geven dan goedbedoelde adviezen maar zou het niet fijn zijn als je gewoon aan je paard zelf zou kunnen vragen wat er is? Een (foto)reading kan antwoord geven op vragen of inzicht geven in de relatie tussen jou en je dier.In een reading wordt vaak duidelijk, wat er aan de hand is met het paard en waarom hij handelt zoals hij doet. Een reading vertelt je hoe je ermee om kunt gaan en wat je in je benadering kunt wijzigen.

Bij een reading wordt de energie van het paard gelezen. In het energieveld ligt veel informatie opgeslagen die meer kan vertellen over de struikelblokken maar je ook kan helpen bij het nemen van beslissingen.

In het energieveld is ook te zien waar talenten liggen. Een reading kan je dus veel vertellen over jouw paard en de dingen die bij hem of haar passen. Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in de relatie met je paard en een antwoord wilt hebben over eventuele blokkades of problemen

Paarden zijn puur en oordelen niet, ze leven in het hier en nu. Ze zullen dus niet oordelen over gevoelens of gedrag van mensen. Ze kunnen wel verdrietig zijn om iets wat er gebeurt. Ze kunnen bij een reading aangeven waar ze moeite mee hebben, waar ze behoefte aan hebben of wat ze voelen.

Reading, communiceren met paarden

Bij een reading stem ik af op de energie van jouw dier d.m.v. zijn of haar naam, geboortejaar/leeftijd en foto’s. Tijdens de reading ontvang ik beelden en gevoelens van het paard. Een reading kan op locatie bij het paard maar ook op afstand met een foto.

Vaak wordt een reading afgesloten met een healing. Tijdens een healing kan een paard emoties los laten. Een healing heeft een positief effect op de fysieke, emotionele en mentale gezondheid van het paard.

Iedereen kan met paarden communiceren. Je moet wel veel oefenen en sommige mensen hebben er net iets meer talent voor dan anderen. Het is een kwestie van je hoofd leeg maken en je open stellen voor de boodschappen die je ontvangt. Een reading met je eigen paard is vaak het lastigst omdat we door onze emotionele verbondenheid vaak een blinde vlek hebben als het gaat om ons eigen paard.

De foto’s bij dit blog zijn tekeningen die ik kreeg van iemand die een reading van mijn paarden heeft gedaan.Meer weten over het zelf geven van een reading, communiceren met paarden? Bekijk dan hier de cursus Communiceren met dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred

2 reacties

 • karin

  Hoi allemaal,
  Wat ben ik blij deze site gevonden te hebben.
  Sinds begin jaren 90 communiceerde ik met paarden, zonder dat ik daar bewust iets voor deed, ik wist wat er speelde bij mijn eigen paard en bij vreemde paarden.
  Een voorbeeld hiervan: er kwam op een dag een nieuwe stalgenoot met een gewezen hard draver, die inmiddels onder het zadel was beleerd, op het moment dat ik het dier zag wist ik dat hij niet in orde was en het maakte mij nerveus.
  Een paar weken later werd het dier dood in zijn stal gevonden.
  Met mijn eigen zwaar mishandelde merrie had ik een ervaring dat duidelijk maakt hoe sterk het op afstand kan werken, ik was op een dag aan het werk, en kreeg vanuit het niets ontzettende kramp in mijn buik, ik begreep er niets van want ik had daarvoor nergens last van, tot ik twee uurtjes later op stal kwam en mijn merrie in haar box zag liggen met een koliek aanval!! toen begreep ik dat ik dat had opgepikt.
  Mijn merrie was zoals aangegeven mishandeld, in eerste instantie was ze gevaarlijk, zowel voor mij als anderen, ze had zich aangeleerd dat de beste verdediging tegen de mens aanvallen was, ze sloeg met twee benen als ze kans kreeg of als je het ook maar in je hoofd haalde haar achterhand te benaderen, ook viel ze je met haar muil open aan in vol galop, niet prettig dus en gevaarlijk!!
  tot ik een droom kreeg die ik nooit meer vergeet, ik liep langs een groot weiland dat helemaal leeg was, in het midden stond een groot reclamebord, ik keek er naar en zag dat er iets achter verstopt stond, toen ik dichterbij kwam, zag ik een klein heel angstig meisje achter het bord staan met twee Staartjes in haar gitzwarte haar(mijn merrie was gitzwart) ik won heel langzaam haar vertrouwen, in mijn droom wist ik dat het goed met haar zou komen als ik haar de tijd gaf.Met deze merrie heb ik dan ook een hele sterke band op gebouwd in de jaren die volgde.

  Nu heb ik een vergelijkbare merrie, maar het lijkt wel of ik het allemaal ben kwijtgeraakt, ik kom er niet doorheen bij haar, en het voelt alsof ik hetgeen ik toentertijd had helemaal kwijt ben geraakt en daar baal ik giga van.

  • Paarden Natuurlijk

   Bedankt voor je mooie reactie!
   Je hoeft niet bang te zijn dat je het communiceren met dieren bent kwijtgeraakt, je vindt de antwoorden nog steeds in je hart. Net als mensen, communiceert ieder dier op zijn eigen manier en wanneer het zelf wil. Er zijn dieren die praten wanneer je bij ze bent, maar er zijn ook dieren die contact met je zoeken in je dromen. En net als bij mensen is niet ieder moment het juiste moment. Geef je merrie (en jezelf) tijd en vertrouwen om vertrouwd te raken met elkaars manier van communiceren. En ga eens voor jezelf na of je doordat je het goed wil doen, niet te veel in je hoofd gaat zitten. Probeer wanneer je bij je paard bent gewoon even niets te doen, ontspannen en alleen maar samen ademhalen. Daardoor help je je paard ook om los te laten en met jou in contact te komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.