Paarden en homeopathie

Homeopathie

Homeopathie werkt via het zelfgenezend vermogen. Ieder lichaam beschikt over een zelfgenezend of zelfherstellendvermogen. Een voorbeeld hiervan is een wondje. Wanneer we een wondje hebben in onze huid groeit dat, wanneer we gezond zijn, vanzelf weer dicht. Hetzelfde geldt voor de griep. Wanneer we de griep hebben overwint het lichaam dat vanzelf. Het lichaam is dus in staat is om zelf bacteriƫn en virussen te bestrijden en te overwinnen.

Wat heeft dat nu te maken met homeopathie? Homeopathie maakt gebruik van het zelfgenezendvermogen van het lichaam. Een homeopathisch middel prikkelt het lichaam, zonder dat je er ziek van wordt, om antistoffen aan te maken tegen de kwaal zodat het lichaam zichzelf gaat genezen.

Sprookje over een pony

Homeopathie kun je inzetten bij diverse gezondheidsklachten en ziekten, zowel bij acute als chronische klachten die al langer aanwezig zijn. Waar reguliere geneeskunde vooral de symptomen bestrijdt, krijg je bij homeopathie in hele sterke verdunning stofjes toegediend die je normaal onverdund ziek zouden maken, Maar door deze sterke verdunning wordt je niet ziek maar wordt wel het zelfgenezend vermogen van het lichaam geprikkeld waardoor het lichaam zelf de aandoening gaat herstellen. Homeopathie is er op gericht om het zelfgenezend vermogen te stimuleren zodat het lichaam zelf de klachten en ziekte kan overwinnen.

Sceptici beweren dat homeopathie door de schaal van verdunning niet kan werken. Maar als je bedenkt dat wij als mens maar een heel piepklein onderdeeltje van de bevolking hier op aarde zijn, betekent dat nog niet dat onze daden geen groots effect kunnen hebben. Zo is dat ook met homeopathie….

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred