Aromatherapie paard; jeneverbes

De jeneverbes olie komt wordt gewonnen van de Jeneverbes struik. De jeneverbes is een groenblijvende struik met naaldvormige bladeren.  

Jeneverbes olie heeft een sterk reinigende werking op lichaam en geest. Jeneverbes ondersteunt het lichaam bij de ontgifting. Daarnaast werkt het pijnstillend en opwarmend bij gewrichtspijn, zenuwpijn en spierpijn.

Jeneverbes olie is licht geel van kleur en heeft een houtachtige geur die aan dennennaalden doet denken. De geur heeft een kalmerende, rustgevende en verfrissende werking. Vooral bij stress, angst en vermoeidheid kan de geur helpen ontspannen. Er zijn nog steeds mensen die geloven dat jeneverbes het kwade op afstand kan houden, een paar druppels op de handen zou het lichaam beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. In oude huizen werd in de fundamenten een tak van de jeneverbes gestopt om zo het kwade buiten te houden.

Voor paarden gebruiken we jeneverbes vooral voor de spieren, gewrichten en hoeven. Voor pijnlijke spieren en gewrichten kun je een paar druppels jeneverbes en gember olie toevoegen aan jojaba olie en zo de pijnlijke spieren en gewrichten voorzichtig masseren. En bij brokkelhoeven kun je 5 druppels jeneverbes olie toevoegen aan 250 gr hoefvet. Bij rotstraal voeg je ook een paar druppels tree olie toevoegen.

Ik gebruik jeneverbes olie niet alleen uitwendig, ik gebruik de olie ook inwendig. Bij paarden met diarree geef ik 2 keer per dag 1 druppel jeneverbes olie over het voer. En wanneer ik een reinigingskuur wil doen na ziekte of gebruik van medicatie geef ik een kuur met groene leem en jeneverbes olie.

Contra-indicatie: Jeneverbest olie liever niet gebruiken bij drachtige paarden of bij nieraandoeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *