Communiceren met dieren, chakra's astrologie, kruiden voor paarden

Paarden Natuurlijk

Kruiden voor paarden en communiceren met dieren

Paaden en aromatherapie; jeneverbes

Jeneverbes voor paarden

Jeneverbes olie wordt gewonnen van de Jeneverbes struik. Een groenblijvende struik met naaldvormige bladeren.

Jeneverbesolie heeft een sterk reinigende werking op lichaam en geest. Jeneverbes ondersteunt het lichaam bij de ontgifting. Daarnaast werkt het pijnstillend en opwarmend bij gewrichtspijn, zenuwpijn en spierpijn.

jeneverbes voor paarden olie

Geur

Jeneverbesolie is licht geel van kleur en heeft een houtachtige geur die aan dennennaalden doet denken. De geur heeft een kalmerende, rustgevende en verfrissende werking. Vooral bij stress, angst en vermoeidheid kan de geur helpen ontspannen. Er zijn nog steeds mensen die geloven dat jeneverbes het kwade op afstand kan houden, een paar druppels op de handen zou het lichaam beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. In oude huizen werd in de fundamenten een tak van de jeneverbes gestopt om zo het kwade buiten te houden.

Voor paarden gebruiken we jeneverbes vooral voor de spieren, gewrichten en hoeven. Voor pijnlijke spieren en gewrichten kun je een paar druppels jeneverbesolie en gember olie toevoegen aan jojaba olie en zo de pijnlijke spieren en gewrichten voorzichtig masseren. En bij brokkelhoeven kun je 5 druppels jeneverbesolie toevoegen aan 250 gr hoefvet. Bij rotstraal voeg je ook een paar druppels tree olie toevoegen.

jeneverbes aromatherapie

Ik gebruik jeneverbesolie niet alleen uitwendig, ik gebruik de olie ook inwendig. Bij paarden met diarree geef ik 2 keer per dag 1 druppel jeneverbes olie over het voer. En wanneer ik een reinigingskuur wil doen na ziekte of gebruik van medicatie geef ik een kuur met groene leem en jeneverbes olie.

Contra-indicatie: Jeneverbest olie liever niet gebruiken bij drachtige paarden of bij nieraandoeningen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Petra Zilverberg

Paarden Natuurlijk

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.