...

Paaden en aromatherapie; jeneverbes

Jeneverbes voor paarden

Jeneverbes olie wordt gewonnen van de Jeneverbesstruik. Een groenblijvende struik met naaldvormige bladeren.

Jeneverbes-olie heeft een sterk reinigende werking op lichaam en geest. Jeneverbes ondersteunt het lichaam bij de ontgifting. Daarnaast werkt het pijnstillend en opwarmend bij gewrichtspijn, zenuwpijn en spierpijn.

jeneverbes voor paarden olie

Geur

Jeneverbes-olie is lichtgeel van kleur en heeft een houtachtige geur die doet denken aan dennennaalden. De geur heeft een kalmerende, rustgevende en verfrissende werking. Vooral bij stress, angst en vermoeidheid kan de geur helpen ontspannen. Er zijn nog steeds mensen die geloven dat jeneverbes het kwade op afstand kan houden, een paar druppels op de handen zou het lichaam beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. In oude huizen werd in de fundamenten een tak van de jeneverbes gestopt om zo het kwade buiten te houden.

Voor paarden gebruiken we jeneverbes vooral voor de spieren, gewrichten en hoeven. Voor pijnlijke spieren en gewrichten kun je een paar druppels jeneverbes-olie en gember olie toevoegen aan jojaba-olie en zo de pijnlijke spieren en gewrichten voorzichtig masseren. En bij brokkelhoeven kun je 5 druppels jeneverbes-olie toevoegen aan 250 gr hoefvet. Bij rotstraal voeg je ook een paar druppels tree-olie toe.

jeneverbes aromatherapie

Ik gebruik jeneverbes-olie niet alleen uitwendig, ik gebruik de olie ook inwendig. Bij paarden met diarree geef ik 2 keer per dag 1 druppel jeneverbes-olie over het voer. En wanneer ik een reinigingskuur wil doen na ziekte of gebruik van medicatie geef ik een kuur met groene leem en jeneverbes-olie.

Contra-indicatie: Jeneverbes-olie liever niet gebruiken bij drachtige paarden of bij nieraandoeningen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.