...

Paarden en aromatherapie; geranium

Geranium voor paarden

Mmmmnnn, geranium ruikt zo lekker dat ze mij later als oud besje gewoon achter de geraniums mogen zetten 😉

geranium voor paarden

Aromatherapie

Zelf gebruik ik de essentiële olie van geranium vooral op de huid vanwege de kalmerende en ontgiftende werking bij wondjes en ontstekingen. Maar geranium is vooral bekend om haar geur, omdat geranium olie de fysieke, mentale en emotionele gezondheid helpt verbeteren, wordt ze ook wel troost-olie genoemd.

Waar lavendel ontspanning geeft, geeft geranium troost en rust. Net als lavendel kun je een paar druppels geranium-olie op je handen doen om het paard de geur goed te laten inademen. De geur helpt het paard zich mentaal beter te laten voelen, vooral bij paarden die zich afsluiten. Geranium-olie vermindert angst, stress, spanning en prikkelbaarheid. Het ondersteunt bij algehele vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan uithoudingsvermogen

Zoals ik al eerder schreef, gebruik ik geranium-olie vooral op de huid bij wondjes en ontstekingen. Het zorgt behalve voor geestelijke rust ook voor een mooiere wondgenezing. Geranium stimuleert de lymfe waardoor vocht en afvalstoffen beter worden afgevoerd, wat weer een positief effect heeft op het immuunsysteem.

Wondgenezing

Wanneer je bijvoorbeeld groene leem (eventueel gemengd met olie) op een wond gebruikt, kun je er een paar druppels geranium-olie aan toevoegen voor een mooiere wondgenezing. Bij een dichte wond kan je het litteken masseren met 50 ml jojoba-olie met 5 druppels geranium om een mooier en zachter litteken te krijgen. Bij oude littekens voeg je er nog 2 druppels jeneverbes aan de jojoba-olie met geranium toe.

contact met paard maken

Mocht je net als mij geranium lekker vinden ruiken, dan kun je er ook een insectenspray mee maken. Je vult een plantenspuit met 50 ml water en 10 druppels geranium-olie eventueel aangevuld met een paar druppels tea tree en citroen. je kunt hiermee bijvoorbeeld de wanden van de stal insprayen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.