Aromatherapie paard; cipres

De Cipres is een lange rechte boom die recht omhoog groeit en weinig bladerdak heeft. De vorm vertelt al waar de boom voor staat; zonder omwegen, recht op je doel af. De boom verspilt zo weinig mogelijk energie aan het vormen van takken of bladeren, het doel is recht omhoog. De boom heeft oersterke wortelen die de hem stevig op zijn plaats in de grond houden. Cipresolie is dan ook een olie die veel mensen en paarden kunnen gebruiken, het helpt duidelijkheid te scheppen, geeft kracht en helpt om tot rust te komen.

Wanneer je paard moeite heeft om te aarden of zoekende is en daardoor onrustig is, kan cipres helpen om het paard weer tot rust te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een verandering op of van stal, op wedstrijd gaan of verlatingsangst. Cipresolie olie helpt op vriendelijke wijze, spanning en zorgen los te laten. Je druppelt een paar druppels cipres op een voorwerp of je handen en laat het paard er een tijdje aan ruiken. Neem de tijd om je paard de geur goed in zich op te laten nemen.

Daarnaast kun je cipres olie gebruiken bij paarden met krampen in de benen omdat het de veerkracht van de wanden van de bloedvaten verbetert. (Als de wanden van de bloedvaten verslappen, blijft het vocht in de benen staan) Dat maakt dat je cipres olie kunt gebruiken om stalbenen te masseren. Wanneer je de benen van je paard zachtjes masseert, denk er dan aan dat je naar boven masseert, we willen het vocht in de benen naar boven, via de nieren afvoeren uit het paardenlichaam

Bij stalbenen of vochtophopingen meng je 50 ml jojoba-olie met 1 ml (20 druppels) cipresolie. daarmee kun je de benen 2 per dag masseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *