Paarden en aromatherapie; pepermunt

Pepermunt voor paarden

In mijn praktijkruimte, waar ik ook mensen ontvang, heb ik een brandertje staan met pepermunt-olie. De geur van pepermunt-olie zorgt er namelijk voor dat de energieën in de ruimte geneutraliseerd worden. De geur van pepermunt in de praktijkruimte is heerlijk en het stimuleert mensen om open te zijn. Wel even oppassen dat je niet te veel olie gebruikt, dat kan namelijk de ogen irriteren.

pepermunt voor paarden aromatherapie

Pepermuntolie zorgt voor een goede, ontspannen darmwerking. Het wekt de eetlust op, stimuleert de spijsvertering en vermindert spierspanning. Pepermunt geeft verlichting bij een geïrriteerde maag en bevordert de spijsvertering. Dat is onder andere de reden dat we in een restaurant vaak een pepermuntje bij de rekening krijgen of dat tandpasta een pepermuntsmaak heeft.

Pepermuntolie, aromatherapie

Pepermunt-olie werkt verkoelend, wanneer paarden hoesten of last hebben van de luchtwegen, vermindert het de hoestprikkel. Pepermunt geneest niet maar zorgt ervoor dat het hoesten ophoudt, een beetje als wanneer wij zelf een kriebelhoest hebben en een pepermuntje nemen. Als je paard hoest kun je zelf een hooispray maken van een halve liter water, een theelepel honing en 15 tot 20 druppels pepermunt-olie om met een plantenspuit te vernevelen over het hooi.

hooispray paard
pepermunt paard

Pepermunt-olie heeft een verkoelende werking, wat fijn is bij ontstekingen of opgezette benen. Wanneer je plaatselijk wil koelen, bijvoorbeeld de benen, kun je 50 ml jojoba-olie met 15 druppels pepermunt-olie mengen om de benen te masseren. Ook kun je water met pepermunt-olie gebruiken om daar bijvoorbeeld een handdoek mee bevochtigen en op de plek leggen die gekoeld dient te worden.

Lees ook mijn blog Kruiden voor paarden; munt

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.