Reading en Healing

Reading van een poes

Een tijdje geleden deed ik een reading van een oudere poes.

De oudere poes van X wilde niet meer op de kattenbak en plaste naast de kattenbak op de grond. Daar was X natuurlijk niet blij mee. Maar omdat de poes al wat ouder is, dacht X in eerste instantie dat het kwam omdat de post een beetje dement aan het worden was.

Tijdens de reading / gesprek met de poes, bleek dat de poes helemaal niet aan het dementeren was. Ze voelde zich niet meer veilig voelde in de gesloten kattenbak. Wat was er nou gebeurt?

De jongere stoere kater van X vond het blijkbaar een paar keer erg grappig om wanneer de oudere poes op de bak zat, om dat een tik tegen het deurtje/klepje van de kattenbak te geven, waardoor het deurtje begon te wiebelen en de poes zich niet meer veilig voelde.

Na de reading van de poes, heeft X als test een afwasteil met kattengrit neergezet op de plek waar de poes naast de kattenbak plaste. Dat hielp gelukkig direct daar was X al heel erg blij mee, dat scheelde weer een stinkende vieze vloer. Toen de poes weer gewend was aan het plassen op een bak, afwasteil in dit geval, heeft X de deksel van de kattenbak gehaald zodat de poes weer op de kattenbak haar behoefte ging doen.

Nadat de poes weer gewend was aan de kattenbak heeft X voorzichtig de deksel losjes voor de helft over de kattenbak geschoven zodat de poes aan de achterzijde overdekt zat maar aan de voorkant nog alle vrijheid had om weg te springen mocht ze er snel uitwillen.

Toen dat beter ging kon de deksel zonder deurtje weer op de kattenbak. Ik heb X wel geadviseerd om het deurtje uit de deksel te laten zodat de poes naar buiten kan blijven kijken wanneer ze haar behoeften doet.

Reading

Ook na een reading heeft het soms even nodig om het probleem op te lossen. Probleemgedrag sluipt er soms in en heeft dan tijd nodig om er weer uit te slijten. Wanneer wij zelf een vervelende gewoonte hebben zoals roken, nagelbijten of snoepen, duurt dat vaak ook even voordat we dat gedrag kunnen veranderen. 

Geef het dier de tijd en praat er met het dier over. X is blij dat ze naar haar poes geluisterd heeft en dat het probleem opgelost is. Voor het zelfde geld was ze bijven denken dat haar poes aan het dementeren was, en had ze dagelijks meerdere plassen moeten opruimen.

Benieuwd wat jouw dier jouw te vertellen heeft? Leer het tijdens de cursus communiceren met dieren. Kijk hier voor de mogelijkheden…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.