Bomen, planten en kruiden

Paarden en kruiden; Marjolein

Zoals jullie weten ben ik erg enthousiast over de kracht van kruiden en maak ik graag gebruik van verse kruiden om de gezondheid van mijn paarden te ondersteunen.

kruiden voor paarden

Een kruid wat ik regelmatig adviseer aan paardeneigenaren is marjolein. marjolein heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel waardoor nerveuze paarden rustiger worden.

Daarnaast werkt marjolein desinfecterend, wekt het eetlust op en stimuleert het de spijsvertering. Perfect voor paarden met dunne mest maar ook voor paarden met bloedarmoede kan marjolein ondersteuning geven vanwege het hoge ijzergehalte en de zuiverende, desinfecterende en versterkende werking.

Bij hoestende paarden combineer ik kruiden als tijm en munt met marjolein vanwege de ontsmettende werking op de luchtwegen.

paardenbloem paard

Daarnaast is marjolein een natuurlijk preventief ontwormingsmiddel omdat het parasieten verdrijft. Je kan dit kruid geven in combinatie met een wormenspuit.

Ook kan marjolein een positief rustgevend effect hebben bij overmatige hengstigheid of schijndracht bij merries. Hier heb ik zelf geen praktijkervaring mee omdat mijn paarden ruinen zijn.

Marjolein bevat vitamine C, etherische olie, veel ijzer en calcium.

Dosering; verse marjolein 1 tot 2 handen per dag en van gedroogde marjolein 25 tot 30 gram per dag.

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je er mee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je er voor kiezen om er mee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.