HSP hoog sensitief en paarden

HSP hoog sensitieve personen. HSP Hoog sensitief en paarden

In mijn werk kom ik veel mensen tegen die HSP hoog sensitief zijn, HSP hoog sensitieve personen en paarden zijn een fijne combinatie om mee te werken. Voor veel mensen die hoog sensitief (HSP) of hooggevoelig zijn is het werken met paarden om verschillende redenen een verademing.

healing paard paardenkarakters lezen hsp hoog sensitief

Paarden oordelen niet

Veel mensen die hoog sensitief of hooggevoelig zijn, zijn gevoelig voor het oordeel of de mening van een ander. Paarden oordelen niet, ze kijken niet naar status, uiterlijk of prestaties, dat geeft een heel veilig en vertrouwd gevoel waardoor je bij paarden gewoon jezelf kan en mag zijn. Paarden prikken er direct doorheen wanneer je niet oprecht jezelf bent.

Stop denken ga voelen

Om in contact te komen met een paard, een verbinding van hart tot hart te maken, is het belangrijk dat je echt aanwezig bent in het moment, in het hier en nu. Dat is een mooie les die paarden ons kunnen leren: pas wanneer je uit je hoofd gaat, stopt met denken en in je hart komt, weer gaat voelen, kom je meer in contact met jezelf en daarmee met de ander, mens of dier.

Communicatie van hart tot hart

Hoog sensitieve mensen zijn net als paarden veel gevoeliger voor non-verbale communicatie, lichaamstaal en de energie die mensen en dieren (onbewust) uitstralen. Hierdoor is het voor gevoelige mensen gemakkelijker om te communiceren met het dier. Tijdens de cursus communiceren met dieren leer ik mensen ituïtief, van hart tot hart te communiceren met verschillende dieren. Hierdoor ga je nog meer op je gevoel vertrouwen en leer je om alles wat je voelt bij mensen en dieren om te zetten in woorden waardoor je leert onderscheiden wat wel of niet bij jou hoort en waar je dus wel of niet verantwoordelijk voor bent.

Grenzen aangeven

Een ander ding waar hoog sensitieve mensen vaak moeite mee hebben is het aangeven van grenzen. Tijdens het werken met paarden leer je hoe je op zachte wijze een consequente leider kunt zijn. Zoals hierboven beschreven reageren paarden op je non-verbale communicatie, je gedrag en je intenties, de energie die je met je gedachten uitstraalt. Het aangeven van je grenzen is belangrijk omdat hoog sensitieve personen momenten van rust nodig hebben om niet overprikkeld te raken. Het is voor ieder mens belangrijk om soms nee tegen de ander en ja tegen jezelf te zeggen.

communiceren met dieren

Bij paarden mag je dus niet alleen jezelf zijn, je moet eigenlijk wel, willen jullie elkaar begrijpen en of van hart tot hart communiceren.

Tijdens de cursus Communiceren met dieren help ik jou ontdekken wat jouw dier(en) jou te vertellen hebben.


Download hier het gratis e-book over Communiceren met dieren
Bestel hier het boek Communiceren met dieren
Bestel hier het Inspiratie- en werkboek Communiceren met dieren
Bekijk hier de cursus Communiceren met dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.