...

Paarden en aromatherapie; citroen

Citroen voor paarden, aromatherapie

De geur van citroen en andere citrusvruchten staat bekend om de positieve invloed op de mentale toestand. Dat is de reden dat ik thuis heel vaak druppeltjes van citrusvruchten als sinaasappelolie in een brandertje heb staan. Citroen olie verzacht en verblijd wanneer je je even iets minder prettig voelt. Het zorgt voor een sprankelende geest en brengt levendigheid. Citroenolie heeft een verkwikkende werking op de geest, het verdrijft muizenissen uit het verleden en maakt trage dieren daadkrachtiger. En een prettige bijkomstigheid is dat het het concentratievermogen verbetert.

citroenen citroen voor paarden

Citroen wordt bij paarden vooral ingezet voor de conditie versterkende en bacteriedodende werking. Wanneer je citroenolie op de juiste manier verneveld kan het tot 20 dagen een antiseptische werking hebben. Citroen is in combinatie met tea tree een hele fijne olie om bijvoorbeeld de stalwanden mee te behandelen.

Aromatherapie

Ik maak zelf regelmatig een stalspray door 10 druppels citroenolie en een halve liter water in een plantenspuit te mengen. Wel even oppassen op wat voor ondergrond je citroenolie gebruikt, het kan namelijk wel wat verkleuring geven. Ook even oppassen waar je het mengsel in maakt. De eerste keer dat ik dit mengsel gebruikte, had ik het in een plastic litermaat gedaan, zo’n harde doorzichtige. Het zuur heeft toen het materiaal van mijn litermaat aangetast (allemaal kleine barstjes in het plastic) waardoor ik mijn litermaat kon weggooien.

Citroentjesfris

De reden dat veel schoonmaakmiddelen citroentjes fris ruiken is dus dat het een antiseptische werking heeft en dat je er blij van wordt wanneer je huis naar citroen ruikt.

Inwendig wordt citroenolie (aromatherapie) gebruikt om de conditie van het paard te verbeteren, je geeft dan in kuurverband 2 keer per dag 2 druppels citroenolie gemengd met een eetlepel honing en water over het voer.

Citroen wordt vaak toegevoegd aan massageolie vanwege de fijne geur maar ook om zijn pijnstillende en ontstekingswerende werking.

Citroen

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.