Aromatherapie paard; gember

Gember staat bekend als een verwarmende olie, het verwarmd ons letterlijk en figuurlijk.

Het zorgt er voor dat paarden beter kunnen ontspannen en aarden (in het hier en nu zijn). De geur van gember geeft een gevoel van geborgenheid. Gemberolie stimuleert de verbeelding en is zeer geschikt voor mensen en dieren die moeite hebben vorm te geven aan hun leven of hun eigen mogelijkheden even niet meer zien.

Daarnaast werkt gember ook lichamelijk verwarmend. Gemberolie werkt ondersteunend bij klachten ten gevolge van koude zoals artrose, gewrichtsproblemen en verkleumde spieren. Paarden (en mensen onder wie ikzelf) die het snel koud hebben en moeite hebben om zichzelf warm te houden, hebben baat bij de verwarmende werking van gember. Gemberolie verminderd gasvorming in de darmen en kan daarmee ook gebruikt worden bij winderigheid. Het wordt ook wel gegeven in kuurverband aan paarden die koliekgevoelig zijn, je geeft dan 2 weken lang 1 druppel gemberolie vermengd met 1 eetlepel honing en lauw water over het voer. (Ik heb dit zelf nog nooit zo gebruikt want ik zweer bij koliekverschijnselen bij Colosan)

Gemberolie verwerkt in een massageolie stimuleert de doorbloeding, werkt verwarmend, pijnstillend en ontstekingsremmend en is daarom ideaal bij massage van verharde spieren, bij spierpijn en reumatische klachten. Meng 2 druppels gemberolie met 50 ml jojoba-olie en je hebt een fijne verwarmende massageolie.

Gember is rijk aan Vitamine C, B1, B2, B3 en B6, calcium, magnesium, fosfor en kalium.

Gember wordt vaak verwerkt in producten tegen maagzweren omdat het een gunstig effect heeft op de maagwand waardoor de kans op maagzweren afneemt.

Gember helpt niet alleen om stijve spieren en gewrichten weer soepel te maken maar ook om de geest weer een beetje zachter te maken bij paarden (en mensen 😉 ) die (te) hard voor zichzelf zijn. Gember zorgt er dan voor dat de innerlijke verstijving zachter en soepeler wordt zodat de energie weer kan gaan stromen.

Door de ontstekingsremmende werking is gember of gemberolie ook geschikt voor paarden met artrose.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *