Paarden en aromatherapie; gember

Het zorgt ervoor dat paarden beter kunnen ontspannen en aarden (in het hier en nu zijn). De geur van gember geeft een gevoel van geborgenheid. Gemberolie stimuleert de verbeelding en is zeer geschikt voor mensen en dieren die moeite hebben vorm te geven aan hun leven of hun eigen mogelijkheden even niet meer zien.

paard ruikt aan gember voor paarden

Daarnaast werkt gember ook lichamelijk verwarmend. Gemberolie (aromatherapie) werkt ondersteunend bij klachten ten gevolge van koude zoals artrose, gewrichtsproblemen en verkleumde spieren. Paarden die het snel koud hebben en moeite hebben om zichzelf warm te houden, hebben baat bij de verwarmende werking van gember. Het vermindert gasvorming in de darmen en kan daarmee ook gebruikt worden bij winderigheid. Het wordt ook wel gegeven in kuurverband aan paarden die koliekgevoelig zijn Je geeft dan 2 weken lang 1 druppel gemberolie vermengd met 1 eetlepel honing en lauw water over het voer. (Ik heb dit zelf nog nooit zo gebruikt, want ik zweer bij koliekverschijnselen bij Colosan)

Gember voor paarden

Gemberolie, aromatherapie

Etherische gemberolie verwerkt in een massageolie, stimuleert de doorbloeding, werkt verwarmend, pijnstillend en ontstekingsremmend. Ideaal bij massage van verharde spieren, bij spierpijn en reumatische klachten. Meng 2 druppels gemberolie met 50 ml jojoba-olie en je hebt een fijne verwarmende massage-olie.

Gember is rijk aan Vitamine C, B1, B2, B3 en B6, calcium, magnesium, fosfor en kalium.

Gember wordt vaak verwerkt in producten tegen maagzweren. Het heeft een gunstig effect op de maagwand waardoor de kans op maagzweren afneemt.

Gember helpt niet alleen om stijve spieren en gewrichten weer soepel te maken, maar ook om de geest weer een beetje zachter te maken bij paarden (en mensen 😉 ) die (te) hard voor zichzelf zijn. Gember zorgt er dan voor dat de innerlijke verstijving zachter en soepeler wordt zodat de energie weer kan gaan stromen.

Gember voor paarden

Door de ontstekingsremmende werking is gember of gemberolie ook geschikt voor paarden met artrose.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.