Reading en Healing

Reading ouder of ziek paard

Ik krijg regelmatig de vraag om een reading te doen van een ouder of ziek paard. Er zijn dan meerdere dingen die me opvallen.

Een van de belangrijkste dingen die me opvallen, is dat paarden niet bang zijn voor de dood maar het het wel moeilijk vinden dat wanneer het einde nadert, hun baasje vaak emotioneel afstand neemt. En natuurlijk is het is heel logisch dat je even afstand neemt en je gevoel uitschakelt omdat je een verstandige beslissing wil nemen omdat je jouw dier niet te lang wil laten lijden. Maar wanneer jij je emoties uitschakelt en/of verbergt voor jouw paard, krijgt jouw paard moeite om jou te lezen en verlies je het contact van hart tot hart met het dier wat je zo nauw aan het hart gaat.

Het is dus ontzettend belangrijk dat je blijft praten met je paard. Ik adviseer mensen vaak om een plekje in de stal of in de wei te zoeken waar je even helemaal alleen kan zijn met hun paard en daar dan het gesprek met het paard aan te gaan. Vertel je paard over je zorgen en dat je je best doet omdat je het beste voor je paard wil en dat je niet wil dat je paard ziek is of pijn heeft. En vraag aan je paard of het je kan laten merken/weten wanneer het genoeg is en het niet meer gaat, misschien kan je paard je een teken geven. Als je met je gevoel in verbinding blijft met je paard, geeft je paard het zelf aan wanneer het genoeg is en weet jij precies wat je moet doen, hoever jullie willen gaan en wanneer het genoeg is en je je paard in vrede kunt laten gaan.

Dat neemt de pijn en het verdriet niet weg maar het geeft je wel een gevoel van rust als je het in verbinding samen met je paard doet, dan weet je dat het goed is en kun je er vrede mee hebben. Anders ben je continue in je hoofd aan het denken of je wel de juiste beslissing neemt en of je het wel goed doet. Terwijl wanneer jij weer luistert naar jouw eigen gevoel en naar jouw paard dan weet je wat het juiste is om te doen voor jou en jouw paard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *