Communiceren met dieren, reading ouder of ziek paard

Reading ouder of ziek paard, communiceren met dieren

Ik krijg regelmatig de vraag om een reading te doen van een ouder of ziek paard. Er zijn dan meerdere dingen die me opvallen.

Een van de belangrijkste dingen die me opvallen, is dat paarden niet bang zijn voor de dood. Maar ze vinden het wel moeilijk dat wanneer het einde nadert, hun baasje vaak emotioneel afstand neemt. Natuurlijk is het heel logisch dat je even afstand neemt en je gevoel uitschakelt omdat je een verstandige beslissing wil nemen omdat je jouw dier niet te lang wil laten lijden. Maar wanneer jij je emoties uitschakelt en/of verbergt voor jouw paard, krijgt jouw paard moeite om jou te lezen. Zo verlies je het contact van hart tot hart met het dier dat je zo nauw aan het hart gaat.

Praten

Het is dus ontzettend belangrijk dat je blijft praten met je paard. Ik adviseer mensen vaak om een plekje op te zoeken waar je even helemaal alleen kan zijn met je paard en daar dan het gesprek met het paard aan te gaan. Vertel je paard over je zorgen en dat je je best doet omdat je het beste voor je paard wil. Dat je niet wil dat je paard ziek is of pijn heeft. En vraag aan je paard of het je kan laten merken/weten wanneer het genoeg is en het niet meer gaat. Misschien kan je paard je een teken geven. Als je met je gevoel in verbinding blijft met je paard, geeft je paard het zelf aan wanneer het genoeg is. Zo weet jij precies wat je moet doen, hoe ver jullie willen gaan en wanneer het genoeg is en je je paard in vrede kan laten gaan.

dierentolk healing paard reading

Jouw eigen gevoel

Dat neemt de pijn en het verdriet niet weg, maar het geeft je wel een gevoel van rust als je het in verbinding samen met je paard doet, dan weet je dat het goed is en kun je er vrede mee hebben. Anders ben je continu in je hoofd aan het denken of je wel de juiste beslissing neemt en of je het wel goed doet. Terwijl wanneer jij weer luistert naar jouw eigen gevoel en naar jouw paard dan weet je wat het juiste is om te doen voor jou en jouw paard.

Tijdens de cursus Communiceren met dieren help ik jou ontdekken wat jouw dier(en) jou te vertellen hebben.


Download hier het gratis e-book over Communiceren met dieren
Bestel hier het boek Communiceren met dieren
Bestel hier het Inspiratie- en werkboek Communiceren met dieren
Bekijk hier de cursus Communiceren met dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.