Planten voor paarden; blauwe bosbes

Blauwe bosbes voor paarden, planten voor paarden

Als we kijken naar planten voor paarden is de blauwe bosbes een perfecte plant voor in de tuin. Blauwe bosbessen worden ook veel gebruikt in een eetbare haag voor paarden omdat de plant lekker en gezond is voor je paard maar ook voor jezelf. Zowel de blauwe bosbessen als de bladeren hebben gezonde eigenschappen, ze zijn rijk aan flavonoïden, looistoffen, vitamine B1,B2,B3 en vitamine C. De bessen bevatten daarnaast kalium, calcium, ijzer en mangaan en de bladeren vooral heel veel mangaan en chroom.

blauwe bosbes voor paarden

Ook zorgen de blauwe bosbessen voor een betere doorbloeding. Ze ondersteunen de aanmaak van collageen en bindweefsel waardoor de bloedvatwanden maar ook de huid steviger worden .

Gedroogde en verse blauwe bosbessen zijn goed voor de spijsvertering. Ze ondersteunen de spijsvertering, remmen diarree en brengen de darmflora weer in balans.

right brain extrovert Paard en pony op de wei

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en blauwe bosbessen. De blauwe bosbes bevat rood vruchtvlees en de blauwe bes wit vruchtvlees.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.