Right brain introvert paard

Right brain introvert

Wanneer spreek je van een right brain introvert paard?
Right brain staat voor onzeker, angstig en schrikachtig. Het paard denkt met de rechter hersenhelft.
Introvert staat voor naar binnen gerichte energie. Het paard moet eerst nadenken voordat hij kan bewegen. Omdat bij een introvert paard de energie naar binnen gericht is, is dit paard veel minder beweeglijk, het beweegt het liefst zo min mogelijk.

Het right brain introvert paard is van binnen onzeker en bang maar laat dat aan de buitenkant niet goed zien. Omdat de energie naar binnen gericht is, zie je aan de buitenkant maar weinig van wat er zich van binnen afspeelt. Je moet dan echt op de kleine dingen letten, de uitstraling van de ogen of de spanning van de spieren.

Het right brain introvert paard is geen snelle beweger. Dat komt omdat het right brain introvert paard vaak van de spanning niet kan bewegen. Het is dus belangrijk dat je dit type paard op weg helpt om te bewegen. En wanneer je het paard in beweging hebt, dat je het paard in een rustig ritme in beweging houdt.

right brain introvert bruin paard

Bewegen is goed om het hoofd leeg te maken en spanning kwijt te raken. Wanneer het paard te veel spanning opbouwt, kan het wanneer de spanning te veel wordt opeens uit het niets exploderen. Voor de mensen die niet weten hoe ze met het right brain introvert paard moeten omgaan, kan het een gevaarlijk of onbetrouwbaar lijken.

Probeer dit type paard niet te veel te dwingen, dwang zorgt voor nog meer spanning. Nodig het right brain introvert paard uit om samen rustig in beweging te komen en samen dingen te ontdekken. Dit paard houdt van routine en structuur. Elke dag hetzelfde ritme is voor dit paard geen probleem. Dat geeft zekerheid en rust. Wanneer je het vertrouwen van dit type gewonnen hebt, heb je een loyale vriend aan dit dier.

Tijdens de cursus Paarden karakters lezen gaan we uitgebreid in op de verschillende paardenkarakters.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

5 elementen bij paarden e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.