Mineralen voor paarden; Keltisch zeezout

Keltisch zeezout voor paarden

Keltisch zeezout wordt ook wel Fleur de Sel (zoutbloem) genoemd. Het is een onbewerkte ongeraffineerde en ongewassen zeezout. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen in Bretagne (Frankrijk), hierdoor blijft de mineralenbalans volledig intact.

Elke vorm van zout bevat andere mineralen en biedt andere gezondheidsvoordelen. Je kan dus prima verschillende soorten zout aan je paard aanbieden in de vorm van een liksteen of in het mineralen buffet. Dat is ook de reden dat de mineralen box van PaardenNatuurlijk diverse soorten zout bevat.

Keltisch zeezout bevat meer dan 80 mineralen en spoorelementen, zoals magnesium, kalium, natrium, calcium en zink. Het is een perfecte samenstelling van mineralen en spoorelementen, die bijna gelijk is aan de samenstelling van bloed. Hierdoor wordt Keltisch zeezout snel en gemakkelijk door het lichaam opgenomen.

Mineralen voor paarden Keltisch zeezout voor paarden

Het paardenlichaam bestaat voor een groot deel uit water en zouten. Zouten spelen een belangrijke rol in het lichaam, ze regelen de vochthuishouding, zorgen voor het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen naar en van de spieren. Daarnaast zijn zouten belangrijk bij de prikkelgeleiding en prikkeloverdracht van zenuwen naar de spieren, maar ook naar andere weefsels.

zout voor paarden mineralen voor paarden in mineralenbuffet Himalaya zout

Bij beweging verkorten en verlengen de spieren, dit wordt aangestuurd door de zenuwcellen. Zouten zijn belangrijk bij de communicatie tussen je zenuwcellen en je spiervezels.

Maar Keltisch zeezout is ook goed voor het immuunsysteem en stimuleert de productie van maagzuur (erg belangrijk om maagzweren bij paarden te voorkomen)Het magnesium in Keltisch zeezout helpt de bloeddruk in balans te houden. Door Keltisch zeezout neemt je paard je vitamines uit voeding beter op.

Keltisch zeezout bevat geen verontreinigingen, is grijs van kleur, wat nattig en door de zon gedroogd. Het geeft een lekkere smaak aan water, waardoor je paard water makkelijker kan drinken.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.