Mineralen voor paarden; groene leem

Groene Leem voor paarden

Vanwege de veelzijdige werking heb ik altijd groene leem in mijn stalkast staan. Groene leem is verkrijgbaar in een tube als pasta voor uitwendig gebruik, maar ik maak zelf liever gebruik van poeder, van fijn gezeefde groene leem. Het poeder kan jezelf met water tot een pasta maken, De fijn gezeefde groene leem kan je zowel inwendig, uitwendig als in het mineralen buffet gebruiken.

groene klei paard groene leem voor paarden

Mineralen

Groene leem is een kleisoort die uit de grond wordt gewonnen en dus 100% natuurlijk is. Het is een ongelooflijke bron van mineralen waarvan kiezelzuur (silicium) het belangrijkste is. Daarvan is meer dan 40% aanwezig in groene leem.

Groene leem is rijk aan enzymen die de opname van vitaminen en mineralen bevorderen en bevat veel mineralen waaronder aluinaarde, aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium en restsporen van waterstof, titanium, chloor, fosfor, koolstof, mangaan en zwavel.

Ik gebruik de gezeefde groene leem op veel manieren;
Een paar eetlepels gezeefde groene leem opgelost in water voor het mineralen buffet
Uitwendig als pasta in combinatie met water en aromatherapie op de huid. Zie ook mijn blog Werking groene leem….
Inwendig als reinigingskuur voor de maag en darmen. Zie ook mijn blog Groene leem, inwendig gebruik

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden
Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.