Mineralen voor paarden; himalaya zout

Zout voor paarden

Zout is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor een paard om gezond en fit te blijven en optimaal te kunnen presteren. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid.

Zout bevat het mineraal natrium. Natrium stimuleert een gezonde spijsvertering, een goede werking van de spieren en het draagt bij aan een juiste vochtbalans in alle cellen en weefsels. Krachtvoer, hooi en gras bevat weinig natrium. Dat is de reden dat veel mensen een zoutblok, mineralensteen of liksteen in de stal van hun paard hebben hangen.
zout voor paarden mineralen voor paarden in mineralenbuffet Himalaya zout
Een paard voelt zelf wanneer het extra zout nodig heeft en gebruik moet maken van een liksteen. Als het zoutgehalte op peil is, stopt je paard vanzelf met het likken aan het zoutblok.
mineralen buffet voor paarden

Himalaya zout

Himalaya zout bevat maar liefst 84 natuurlijke mineralen en sporenelementen. De roze kleur komt van de roestdeeltjes (geoxideerd ijzer) van het gesteente waar Himalaya zout gewonnen wordt. Veel paarden vinden Himalaya zout vaak net wat lekkerder dan de standaard witte liksteen of zoutblok.

Himalaya zout kan je oplossen in water en geven in het mineralen buffet. Maar wanneer je al een Himalaya liksteen in de stal hebt hangen, kan je het Himalaya zout weglaten uit het mineralen buffet en vervangen voor een ander mineraal. Een Himalaya liksteen is de meest schone bron van enkel zout (NaCl) zonder andere mineralen. Dat maakt het de perfecte tegenhanger van het Keltisch zeezout dat naast zout alle soorten mineralen en sporenelementen bevat.

Himalaya zout versterkt het afweersysteem en bevordert het fysiologisch evenwicht, het stimuleert de stofwisseling, het zuivert en ontgift het lichaam, het vitaliseert en harmoniseert lichaam en geest.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.