...

Bomen voor paarden; wilg

Wilg voor paarden

Paarden weten van nature wat goed voor ze is, ze weten precies wanneer ze welke bomen, planten of kruiden moeten eten. Wanneer een paard pijn heeft, zal het voor de wilg kiezen. De wilg is een natuurlijke pijnstiller. De takken en bladeren van de wilg bevatten salicine, dat koortswerend en pijnstillend werkt. Salicine werkt pijnstillend, koortswerend, ontstekingsremmend, kalmerend, versterkend, ontkrampend en bloedstelpend.

Salicine wordt in het lichaam omgezet naar salicylzuur, dat onder andere verwerkt wordt in cosmetica en medicatie. Aspirine bevat acetylsalicylzuur, een variant op salicylzuur. In cosmetica zorgt de ontstekingsremmende werking van salicylzuur ervoor dat puistjes, roodheden en ontstekingen in het gezicht verminderen.

De bast en bladeren van de wilg bevatten looistoffen, choline, calcium, magnesium, kalium, vitamine A, B1, B2, B3  en C.

In het voorjaar is de concentratie magnesium in de wilg het grootst. Wanneer je paard een tekort heeft aan magnesium, kan je in maart, wanneer de eerste scheuten en knoppen aan de bomen zitten, je paard wilgentakken geven ter ondersteuning.

Wilg voor paarden

Naast dat paarden de wilgentakken lekker vinden, is het ook een leuke bezigheid. Het knabbelen op de takken helpt tegen verveling en is goed voor de tanden. Maar geef niet te veel takken tegelijk, daar kunnen paarden stoned van worden!

Als je zelf geen wilgenboom hebt, kijk dan af en toe eens op internet. Op tweedehands websites worden de pas gesnoeide takken vaak gratis aangeboden.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.