...

Planten voor paarden; venkel

Venkel voor paarden

Venkel is een witte supergezonde groente die smaakt naar anijs, paarden vinden de venkelknol dan ook erg lekker. De zaadjes van de venkel worden veel in de keuken gebruikt om gerechten wat meer pit te geven.

Venkel helpt om de spijsvertering te bevorderen. Venkel wekt de eetlust op en heeft een positieve werking op de maag, het helpt de maag- en darm peristaltiek te verbeteren waardoor het lichaam het eten beter kan verteren. Het brengt het spijsverteringssysteem tot rust. Venkel werkt gasverdrijvend in de darmen, helpt bij krampen en kan gegeven worden aan paarden die last hebben van een opgeblazen buik, krampen, gasvorming of gevoelig zijn voor gaskoliek. Dat is de reden dat Colosan onder andere venkel-olie bevat.

Venkel voor paarden

Venkel bevat anethol, een fyto-oestrogeen dat de venkel zijn anijsachtige geur en smaak geeft maar ook onmisbaar is bij de aanmaak van moedermelk. Venkel kan aan lacterende merries gegeven worden, het stimuleert de melkproductie. Wel even opletten want overmatig gebruik van venkel kan leiden tot overproductie.

Bij slijm en hoesten heeft venkel een ontstekingsremmende werking en helpt het slijm oplossen.

Venkel is rijk aan etherische oliën, vette olie, flavonoïden en fyto-oestrogenen. Ook bevat het eiwitten, kaliumzouten, vitamine B en vitamine C.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.