Keltische boomhoroscoop

Keltische Boomhoroscoop

Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat ik voor het eerst een bezoek bracht aan Het Groene Paviljoen bij het Bomencentrum Nederland in Baarn. Eigenaar Hans Blokzijl gaf een rondleiding over het prachtige domein. Hans Blokzijl in een inspirerend ondernemer die de boom centraal ziet als bron van leven, duurzame schoonheid en inspiratie voor mensen. Dat is de reden dat hij toen al een klein boekje en later een echt boek schreef over de Keltische boomhoroscoop.

Keltische boomhoroscoopDe oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de bomen vertaalden ze naar karakters.De Keltische boomhoroscoop onderscheidt eenentwintig boomsoorten waarmee eenentwintig mensentypes corresponderen. De meeste boomsoorten regeren zowel over een periode in het voorjaar als in het najaar. Daarnaast kenden de Kelten vier heilige bomen: de eik, de beuk, de berk en de olijf. Deze bomen zijn elk met een dag verbonden, namelijk de dag die de overgangen van de seizoenen markeert.

De geboortedatum geeft aan welke boom je levensboom is. Deze boom brengt niet alleen geluk maar geeft ook inzicht in je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. Benieuwd naar jouw levensboom? Zoek je eigen geboortedatum of dat van je dier in het onderstaand lijstje en ontdek welke levensboom en karaktereigenschappen daarbij horen.

Spar

 • 2 januari t/m 11 januari
 • 5 juli t/m 14 juli

De spar is een solist. Iemand met een mysterieuze, waardige uitstraling die zich liever niet op de voorgrond begeeft. Conservatief en ambitieus. Een goede luisteraar die er doorgaans geen behoefte aan heeft het hoogste woord te voeren. Een spar kan goed alleen zijn, maar gedijt ook in groepen. Succes en een goede baan zijn belangrijk voor de spar, evenals een hartstochtelijke en stabiele liefdesrelatie.

Is de Sparrenboom je levensboom dan ben je een kwetsbare kame­leon.

Je bent erg bezig met de moeder­lijke band. Over het algemeen ben je ook gesloten en kwetsbaar. Om niet op te vallen pas je je te vaak aan je omgeving aan. Pas als je genoeg zelfvertrouwen hebt, laat jij je masker vallen en word je een vriend op wie men kan bouwen. Waarom dat masker? Je zoekt vertrouwen en veiligheid in deze wereld. Maar zoek die dingen nu eens in jezelf, dan kun je net als de spar op de berghellingen grote hoogten bereiken.

Iep

 • 12 januari t/m 24 januari
 • 15 juli t/m 25 juli

Gevoelig en onafhankelijk is de iep. Dit boomtype is eigenzinnig en bezit de wils- en daadkrachtige eigenschappen van een overtuigend leider. Eén die de juiste richting helder voor ogen heeft en mensen écht ziet. De iep straalt harmonie uit en is ruimdenkend. Dat geeft hem niet per definitie een makkelijk karakter, want dit boomtype stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen.

Is de iep je levensboom dan ben je een coöperatieve individualist.

Aan de ene kant ben je individu­alistisch, aan de andere kant ben je solidair met je medemens. Je hebt een rotsvast vertrouwen in de mens en houdt van creatieve types die niet meteen in een hokje zijn te plaatsen. Omdat jij je eigen weg volgt en niet achter de massa aanloopt, kom je soms wat als een zon­derling over. Blijf trouw aan je ei­gen positieve gedachten en ge­voelens en bedenk dat zonder enige magie niets lukt.

Cypres

 • 25 januari t/m 3 februari
 • 26 juli t/m 4 augustus

Boomtype cipres staat bekend om relativeringsvermogen en trouw. De cipres ziet het als een uitdaging overal zin aan te geven en gaat daarbij daadkrachtig en hartstochtelijk te werk. Dit boomtype improviseert graag, wat soms een chaotische indruk oplevert. Onafhankelijk en trouw, avontuurlijk en behoudend; de tegenstellingen in het karakter van de cipres maken dit boomtype onnavolgbaar en intrigerend.

Is de Cipres je levensboom dan ben je een onafhankelijke knokker.

Je bent dol op zon en licht en hebt grote behoefte aan onafhankelijkheid. Wel wil je graag weten wat de zin van het leven is en geloof je heilig in reïncarnatie. Met enorme vechtlust probeer je kennis en vrijheid te verkrijgen. Bij deze speurtocht incasseer je grote tegenslagen, maar je kunt goed relativeren en laat je niet uit het veld slaan.

Populier

 • 4 februari t/m 8 februari
 • 1 mei t/m 14 mei
 • 5 augustus t/m 13 augustus

Onzekerheid kenmerkt het karakter van de populier. Een eigenschap die voortkomt uit een serieuze levenshouding en een uiterst gevoelige inborst. De populier is creatief, filosofisch en organisatorisch sterk onderlegd. Hij heeft zijn zaakjes doorgaans goed op orde, al kan dit type ook erg slordig en warrig zijn. Populieren verbergen hun gevoelens tactisch uit angst om gekwetst of afhankelijk te worden. Dit kan in een liefdesrelatie in de weg staan.

Als je de Populier je levensboom is, ben je een zorgeloos gezellig­heidsdier.

Als echte populier ben je buig­zaam en flexibel. Toch waai je niet met alle winden mee, want net als je levensboom ben je stevig ge­worteld. Je hebt een groot aan­passingsvermogen, maar laat je beslist niet onder sneeuwen . Je koestert je relaties en maakt snel contact met andere mensen. Alleen wanneer je in een koude af­standelijke omgeving bent, trek je je liever terug. En je hebt een he­kel aan fanatici en bekrompen mensen.

Omdat jij geen zorgen maakt voor de dag van morgen ben je soms wat verkwistend. Ook bewaak je je eigen grenzen niet altijd even zorgvuldig.

Ceder

 • 9 februari t/m 18 februari
 • 14 augustus t/m 23 augustus

In tegenstelling tot de populier staat de ceder bekend om zelfvertrouwen. Wat hij wil bereiken, gáát hij bereiken. Daar is de ceder zeker van. Dit boomtype laat van zich horen en blijft zijn standpunten trouw. De ceder maakt graag indruk op anderen en weet zich moeiteloos aan situaties en gezelschappen aan te passen. Een ceder gaat altijd voor goud.

Is de Ceder je levensboom dan ben je een vastberaden solist.

Er zijn ceders (bijvoorbeeld Abraham Lincoln en Napoleon) die zeer vastberaden hun eigen weg volgen en trouw blijven aan hun eigen overtuiging. Eenzaam zitten ze op hun commandopost en denken slechts aan een taak, waarbij ze eigen belang veel min­der belangrijk vinden. Door hun buitengewone uitstraling en inner­lijke kracht bereiken ze vaak hun doel. De meeste ceders zijn iets meer bescheiden. Hoewel ze de massa willen ontstijgen, beseffen ze toch dat ze niet alleen op de wereld zijn.

Den

 • 19 februari t/m 28 februari
 • 24 augustus t/m 2 september

Dennen zijn rustige mensen die zelfs passief over kunnen komen. Schijn bedriegt. De den stelt hoge eisen en staat bekend als het meest kieskeurige boomtype. Ernstig streeft de den naar perfectie en rechtvaardigheid. Over het algemeen is dit boomtype praktisch ingesteld, maar de liefde maakt passionele hartstocht los.

Is de Den je levensboom dan ben je een wijze practicus.

Alleen maar positieve karaktertrekken voor de den: ijverig, intelligent, behulpzaam, vriendelijk en soci-aal. Je bent praktisch ingesteld en houdt rekening met de toekomst. eigenlijk zit je akelig goed in elkaar, want je slaagt er vaak in om de juiste balans te vinden tussen gevoel en verstand. Daarom wordt je levensboom “vader der wijsheid” genoemd.

Wilg

 • 1 maart t/m 10 maart
 • 3 september t/m 12 september

Empathisch en kunstzinnig is de wilg. Dit boomtype geniet met volle teugen van het goede leven, heeft oog voor schoonheid en is intuïtief sterk onderlegd. Wilgen zijn recht door zee, doortastend en energiek. Die eigenschappen, in combinatie met hun romantische inborst, maken de wilg tot een populair boomtype. Gevoelens van eenzaamheid en melancholie kenmerken de (treur)wilg ook. Ze reizen graag, maar zijn minstens zo gesteld op thuis zijn.

Is de Wilg je levensboom dan ben je een flexibele durfal.

je bent zeer flexibel en tolerant. Je voelt je zowel bij een koningin als bij een zwerver thuis. Dromen zijn voor jou net zo belangrijk als rationele zaken. Op het eerste gezicht gewone dingen kunnen jou soms in vervoering brengen. Je hebt een groot inlevingsvermogen en bent niet bang voor de dood Je neemt soms veel risico, maar onder extreme omstandigheden bewaar jij je kalmte. Praktisch ingestelde wilgen doen soms grote ontdekkingen waarmee zij hun dromen realiseren.

Linde

 • 11 maart t/m 20 maart
 • 13 september t/m 22 september

Twijfel kenmerkt de linde. Dit boomtype droomt, wikt en weegt. Zeker weten doet de linde weinig, maar dat is ook niet per se het streven. Het zijn onverbeterlijke idealisten met een grote fantasie. Een linde inspireert en neemt je mee in zijn ideale wereld. Dit boomtype stelt zichzelf soms onrealistische doelen en baalt als die niet worden bereikt. Lindes zijn esthetische, onzelfzuchtige dromers. Hun gezelschap wordt op prijs gesteld, maar ze trekken zich liever terug.

Is de Linde je levensboom dan ben je een creatieve dromer.

Je houdt van dromen, want je hebt een levendige fantasie. Ook ben je heel creatief en breng je anderen vaak op nieuwe ideeën. Tegelijk ben je kwetsbaar en dat maakt je vertederend. Was er maar niet die harde werkelijkheid, want jij blijft graag de wereld zien door de wondermooie bril van je dromen.

Olijfboom

 • 23 september

De olijfboom is een geboren coach. Met zijn empathische vermogen doorziet hij de krochten van menig ziel. Als je dit boomtype om hulp vraagt, word je met liefde begeleid. Ongevraagd zal een olijfboom zich nooit met andermans zaken bemoeien. Olijfbomen hebben een ingetogen persoonlijkheid en de neiging om concessies te doen. Hierin gaan ze soms aan zichzelf voorbij. De olijfboom is vergevingsgezind en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Wijsheid

Juist de olijfboom is belangrijk, omdat de Kelten in het gebied rond de Middellandse Zee leefden. Deze boom was voor hen onmisbaar. Net als deze boom houd de persoon van zon en warmte. Ook hebben ze het liefst zonnige en warme mensen om zich heen. Ze geven anderen de vrijheid die ze zelf ook willen en zijn voor iedereen vriendelijk en aardig. Ze zitten evenwichtig in elkaar en kunnen tegenslagen goed verwerken, ruzies, spanning en strijd daarentegen niet. Ook zijn ze betrokken bij anderen en worden wel eens gekwetst als anderen geen rekening houden met hun gevoelens. Ze vinden het heerlijk om hun kennis en bezittingen met anderen te delen. Ze zijn verdraagzaam, vrolijk en rechtvaardig.

Eik

 • 21 maart

Een eik staat voor eerlijkheid. What you see is what you get. Het zijn dominante personen die niet bang zijn om hun mening te uiten, al gaat die regelrecht tegen de stroom is. Het maakt de eik tot een geboren leider, iemand die doorzet tot het einddoel is behaald. Een eik krijg je niet omver; dit boomtype vertrouwt blind op eigen intuïtieve ingevingen en wantrouwt toneelspel en voorkomendheid.

Als je de Eik als levensboom hebt, ben je een ijzeren doorzetter.

Je hebt dezelfde kracht en vastberadenheid als de eik. Je gaat graag tegen de stroom in en als je tegenstand ontmoet, wekt dat je vechtlust op. Je hebt een ijzeren gestel; eiken worden vaak stokoud. Aan rondlummelen heb je een hekel, je wilt je graag nuttig gebruiken. Zit het even tegen, dan ga je niet bij de pakken neerzitten maar stort je je vol enthousiasme op een nieuwe zaak. Je blijft jezelf onder alle omstandigheden en je kunt je totaal wijden aan een bepaald doel.

Hazelaar

 • Keltische boomhoroscoop22 maart t/m 31 maart
 • 24 september t/m 3 oktober

Hazelaars zijn ontdekkingsreizigers. Altijd in voor nieuwe avonturen en ervaringen. Het zijn mensen die indruk maken door hun bescheidenheid en die door hun charme en inlevingsvermogen menig hart veroveren. Een hazelaar zet zich in voor zaken die de medemens aangaan. Ze hebben een tolerant en eerlijk karakter, intuïtieve gaven en scherp oordeelsvermogen.

Als je de Hazelaar als levensboom hebt ben je een pionier bij uitstek.

Je levensboom is synoniem aan wellust en vruchtbaarheid. Steeds op zoek naar vernieuwing en nieuwe ervaringen, ben jij een initiator bij uitstek. Constant ben je bezig met het veranderen van je omgeving. Soms verander je de dingen zo snel, dat ze nauwelijks de tijd krijgen om in je te wortelen. een beetje meer geduld kan geen kwaad. En wist je dat je het “oude” ook kunt leren waarderen? Aan concurrentie heb je een hekel, het liefst schakel je concurrenten ze snel mogelijk uit.

Lijsterbes

 • 1 april t/m 10 april
 • 4 oktober t/m 13 oktober

De lijsterbes is een wereldverbeteraar. Het is een fijngevoelig boomtype dat zich het leed van de wereld aantrekt. Een lijsterbes is een voorbeeld voor anderen en houdt de sociale touwtjes in handen. Dit boomtype straalt positiviteit uit, is graag in goed gezelschap en heeft eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel staan.

Als je de Lijsterbes als levensboom hebt ben je een geboren idealist.

Je bent een wereldverbeteraar en om je doel te bereiken geef je graag zelf het goede voorbeeld. Omdat je altijd aardig gevonden wilt worden,doe je wel eens te snel water bij de wijn.Wat minder reke­ning houden met andere en eisen durven te stellen, zou goed voor je zijn. Anders is de kans groot dat je omgeving misbruik van je gaat maken. Een flinke ruzie op z’n tijd kan heel gezond zijn.

Esdoorn

 • 11 april t/m 20 april
 • 14 oktober t/m 23 oktober

Onstuimig, goedgelovig, eigenzinnig en fantasierijk. De esdoorn valt op door originaliteit en creativiteit. In het leven van een esdoorn is elke dag een verrassing. Dit boomtype is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, hobby’s en banen. Een esdoorn zit zelden stil, spreekt zich helder uit en kan naast dominant aanwezig ook verlegen en terughoudend zijn. Esdoornen zijn ze doorgaans een veilige haven voor hun dierbaren.

Als je de Esdoorn als levensboom hebt ben je een vrije vogel.

De esdoorn droomt van totale on­afhankelijkheid en een eigen identiteit. Prachtig, alleen kom je hiermee vaak in botsing met de samenle­ving en dat wil je ook weer niet. Dus zit er niet anders op dan veel energie steken in het overtuigen van je omgeving, want die wil je toch graag mee hebben. Veiligheid en comfort vindt je min­der belangrijk . Je hebt bewonde­ring voor mensen die zich helder en consequent presenteren. Als esdoorn val je op door grote wilskracht, gemeenschapszin en betrokkenheid

Notenboom

 • 21 april t/m 30 april
 • 24 oktober t/m 11 november

Passie en hartstocht kenmerken de notenboom. Dit zijn stevige types die goed weten wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Een notenboom strijdt met hart en ziel. Deze mensen zijn spontaan en gezellig, lijken soms afwezig, maar zijn dat geenszins. Een notenboom is alert, gedreven en behoorlijk koppig. Ze inspireren anderen door hun natuurlijk overwicht en krachtige houding.

Als de Walnoot je levens­boom is ben je een gepassioneerd filosoof.

Aan de ene kant ben je vol levens­lust en draag je dat ook uit. Aan de andere kant ben je gepassio­neerd bezig met belangrijke le­vensvragen en voortdurend op zoek naar de diepere zin van het bestaan. Je bent bereid om jezelf veel dingen te ontzeggen als dat je uiteindelijke doel dichterbij brengt. Je wilt gewoon de dingen niet half doen.Als je iets ècht wilt, zet je door tot het bittere einde. Ook in de liefde (“trouw tot aan de dood”). Je bent sterk geïnteres­seerd in de kracht van het onbe­wuste.

Kastanjeboom

 • 15 mei t/m 24 mei
 • 12 november t/m 21 november

Een kastanjeboom is goudeerlijk en betrouwbaar. Conservatieve mensen met een onderzoekende houding. Ze schuwen problemen en als deze zich voordoen, bedenken ze een passende oplossing. Een kastanje is kwetsbaar en onzekerheid, maar deze eigenschappen schuilen achter een gereserveerd en soms zelfgenoegzaam voorkomen. Als een kastanje zich écht op zijn gemak voelt, laat hij zijn ware gezicht zien. Maar ook daarin gaat dit boomtype niet over één nacht ijs.

Als de Kastanje je levensboom is, ben je een kritische stijfkop.

Als kastanje ben je zeer kritisch ten opzichte van jezelf en je om­geving. Omdat je niet van halve waarheden houdt, oriënteer je je grondig voordat je met een me­ning op de proppen komt. Wat is er mis met gezond verstand, rela­tiveren en vooral humor? Soms kun je te volhardend zijn in een bepaald standpunt, waardoor je omgeving jou als koppig en eigen­wijs ervaart. Ga af en toe eens in de schaduw van je levensboom zitten en je zult de waarheid vin­den.

Es

 • 25 mei t/m 3 juni
 • 22 november t/m 1 december

De es is ambitieus en gedisciplineerd. Iemand die niet achter de meute aanloopt, maar vertrouwt op eigen ingevingen. Het zijn doelgerichte mensen die niet schrikken van kritiek. Essen zijn vrolijk en optimistisch en laten graag zien wat ze te bieden hebben. Het zijn uiterst trouwe mensen die altijd klaarstaan voor hun dierbaren.

Als de Es je levensboom is, ben je een roekeloze carrièrejager.

Als es ben je niet altijd even mak­kelijk in de omgang. Je komt gauw over als koppig, berekend en ambitieus. En wees eerlijk, je bent er inderdaad op gebrand om vooruit te komen. Om je doel te bereiken ben je zelfs bereid alles op het spel te zetten. In afwach­ting van je grote kans heb je er geen moeite mee om enige tijd in de schaduw te blijven. Maar krijg je eenmaal de kans om de eerste viool te spelen dan doe je dat vir­tuoos. En als je dan je doel hebt bereikt, ben je meteen bereid om andere mensen vooruit te helpen. Essen zijn echte “trouble shooters”: ze slagen er vaak in om dingen die muurvast zitten weer uit het slop te halen.

Haagbeuk

 • 4 juni t/m 13 juni
 • 2 december t/m 11 december

Haagbeuken zijn vredestichters. Ze maken het mensen naar de zin en beschikken over een bewonderenswaardig aanpassingsvermogen. Een haagbeuk is empathisch en invoelend. Tegenstellingen overbruggen is het levensthema van dit boomtype. Een haagbeuk heeft een groot plichtsbesef en is gedisciplineerd. Achter hun beheerste voorkomen gaat een verlangen naar diepe (liefdes)banden schuil.

Is de Haagbeuk je levensboom dan ben je een kwetsbare vrede­stichter.

Je hebt een diepe gevoel voor rechtvaardigheid en je bent erg loyaal. Je voelt je soms te snel verantwoordelijk voor dingen en daarom krijg je nogal eens de Zwarte Piet toegespeeld. Jij bent zo’n type dat graag tegenstellin­gen wil overbruggen, omdat je ie­dereen graag gelijke kansen geeft èn vergevingszind bent. Je beschuldigd. Ook als je het moei­lijk hebt, draag je gelaten je lot.

Vijgenboom

 • 14 juni t/m 23 juni
 • 12 december t/m 21 december

De vrolijke vijgenboom draagt het leed van de wereld op de schouders. Dit boomtype is bijzonder optimistisch, uiterst gevoelig, vriendelijk en toegankelijk. De vijgenboom kan zich oprecht verbazen over verbittering en hardheid en ziet het als missie daar een positieve draai aan te geven. Lukt dat niet, dan doet dat de vijgenboom pijn. Deze mensen zijn levenslustig, onafhankelijk en hebben vaak een aanstekelijke lach.

Is de Vijgenboom je levensboom dan ben je een vriendelijk gevoe­lig mens.

Je bent zeer fijngevoelig en neemt vaak de hele wereld op je schou­ders. Je even terug trekken om emotioneel niet overbelastte ra­ken, is dan het motto. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je je omgeving verstikt.

Beter is het je fijngevoeligheid te accepteren en je niet te verliezen in iedere nieuwe indruk. Bewaar de juiste maat tussen spontaniteit en rede, tussen kalmte en opwin­ding tussen zachtheid en bitter­heid. Onder alle omstandigheden kun je dan je gevoeligheid behou­den.

Beuk

 • 22 december

Beuken zijn echte doorzetters. Het zijn zeer geduldige mensen die hun leven goed georganiseerd hebben. Een beuk heeft vaak een goede baan en voldoende spaargeld, want een risico neemt dit boomtype liever niet. Deze mensen stellen hoge eigen aan zichzelf en anderen en staan doorgaans bekend als perfectionisten pur sang.

Is de Beukenboom je levensboom dan ben je een geduldige doorzet­ter.

Als beuk ben je vaak koning van je eigen domein. Rustig wacht je je kans af en in de schaduw van an­dere bereid je je voor op wat gaat komen.Je hebt veel doorzettings­vermogen en geduld. Jouw tijd komt wel, daar bij je van over­tuigd. Als het moment dan is aan­gebroken om voor het licht te tre­den, ken je geen plankenkoorts . Met flair pik je je nieuwe rol op en daarmee oogst je veel applaus.Je wil echter nog wel eens de lessen van het verleden vergeten, omdat je teveel bent gefixeerd op het he­den en de toekomst

Berk

 • 24 juni

De berk houdt niet van ophef. Het zijn tevreden mensen met het hart op de juiste plaats. Ze zijn menslievend, gevoelig en vaak creatief onderlegd. Hoewel berken goed financieel inzicht hebben, zijn het vaker kunstenaars dan boekhouders. Een berk is doorgaans diplomatiek in de omgang, maar als iets niet gaat zoals gewenst, kan dit boomtype streng en autoritair zijn. Een berk is voor velen een rots in de branding.

Is de Berkenboom je levensboom dan ben je een bescheiden rots in de branding

Een berk als vriend(in) is iemand van wie je op aan kunt. Hij is intel­ligent, beschikt over een goede intuïtie en blijft bescheiden, zelfs als hij de top heeft bereikt. Ook houdt een berk niet van veel op­hef; “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” zou zijn motto kunnen zijn. De berk vertroeft het liefst in zijn eigen beschermde, vertrouwde wereldje, maar ver­liest anderen daarbij niet uit het oog.

Appelboom

 • 25 juni t/m 4 juli
 • 23 december t/m 1 januari

Liefde en tolerantie zijn kernwaarden voor de appelboom. Dit boomtype leeft moeiteloos in het nu en is daarmee een voorbeeld voor zijn omgeving. Appelbomen zijn meesters in het verenigen van tegenstellingen en dat maakt ze geboren bemiddelaars. Ze genieten van het leven en laten anderen mee genieten. Een appelboom is een idealist die zich beroepsmatig vaak inzet voor een betere wereld.

Is de Appelboom je levensboom dan ben je een geboren bemidde­laar.

Een geboren bemiddelaar,want je bent goed in het overbruggen van tegenstellingen. Aan de ene kant droom je van een mooier en vreedzame wereld, maar aan de andere kant streef je naar het haalbare. Rede en gevoel gaan bij jou goed samen. Je bent tolerant, accepteert dat ieder mens zijn ei­gen weg gaat en helpt andere graag. Af en toe ben je grillig, maar over het algemeen toch evenwichtig. Je bent open en het liefst onder de mensen. Bij verdriet wordt je soms passief, maar meestal vindt je wel iemand an­ders die er erger aan toe is en door die persoon te helpen kom je door je eigen moeilijke periode heen. Appelbomen bereiken dik­wijls een hogere verantwoordelijke positie.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.