Paarden en fruit; banaan

Bananen voor paarden

Mijn paarden zijn gek op bananen zonder schil. Ik maak voor mezelf regelmatig een gezonde smoothie als ontbijt en dan hangen de paarden letterlijk en figuurlijk aan mijn lippen om te ruiken wat ik gegeten heb. Omdat mijn smoothies vooral bananen en fruit bevatten, laat ik ze dan ook regelmatig een restje proeven van mijn smoothie waarbij banaan toch echt het favoriete fruit is.

bananen voor paardenBananen zijn een van de meest voedzame en geneeskrachtige vruchten die er zijn. Ze bestaan voor 76% uit water en zitten boordevol vitamines zoals vitamine C en B6 en mineralen zoals kalium, koper en mangaan. Deze hoge water/voedingsstofverhouding maakt ze tot een geweldig elektrolytenvoer, perfect dus voor paarden die regelmatig gereden worden of in de sport worden uitgebracht.

Bananen zijn ook uitstekend voedsel voor de hersenen, ideaal voor zware denkers. Bananen staan erom bekend dat ze helpen bij het opbouwen van sterke spieren en het versterken van het zenuwstelsel.

Bananen bevatten krachtige antischimmel- en antibioticaverbindingen, evenals proteaseremmers die kunnen helpen virussen in hun darmen te stoppen.

 

Bananen bevatten een hoog gehalte aan fructo-oligosacchariden (FOS), die samen met insuline de opname en opbouw van voedingsstoffen helpen bevorderen. Bananen ondersteunen de bacteriën in de darmen, die helpen bij het bevorderen van een gezond en functioneel spijsverteringskanaal en het immuunsysteem gezond en sterk houden. Bananen kunnen zweren voorkomen door de oppervlaktecellen van de maagwand te versterken, waardoor een dikkere barrière ontstaat tegen spijsverteringszuur en pepsine, de twee belangrijkste oorzaken van zweren.

Bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan, dat kan helpen de slaap te bevorderen en de slaap-waakcyclus te reguleren.

Bananen moeten rijp zijn wanneer ze worden gegeten, wat betekent dat de schil licht gespikkeld moet zijn en dat de vrucht een zoete, romige smaak heeft. Onrijpe bananen kunnen constipatie en andere bijwerkingen veroorzaken.

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.