Reading over de gezondheid van een ziek dier

Reading van een dier

Het gebeurt regelmatig dat mensen me vragen om een reading te doen van een ziek of gezond dier. Het is heel jammer maar daar mag en/of kan ik geen uitspraken over doen tijdens een reading of een healing.

 

contact met paarden ademhaling bij paarden Reading van een dierIk kan natuurlijk wel aangeven bij een kreupel dier dat voor mijn gevoel de pijn in de schouder zit. Maar meer dan dat kan en mag ik niet zeggen. Ik ben geen dierenarts maar het dier zelf is ook geen dierenarts. Wanneer je dier ziek of kreupel is, is het aan de dierenarts om een diagnose en behandelplan op te stellen, die heeft daarvoor geleerd en is daarmee wettelijk beschermd.

Het is zelfs zo, dat wanneer ik zeg dat de pijn in de schouder van het kreupele dier waarschijnlijk een slijmbeursontsteking is en dat dat met 2 suikerklontjes per dag verminderd of verholpen kan worden, dat ik strafbaar ben. Dat valt dan onder de wet uitvoering illegale geneeskunde.

Als vriendin mag ik wel tegen jou zeggen dat ik denk dat je dier een slijmbeursontsteking heeft en je dat kan verhelpen met 2 suikerklontjes per dag. Het is heel natuurlijk dat we onze vrienden ongevraagd advies geven op allerlei gebied, dat is niet strafbaar. Op dat moment zijn we gelijken.

Maar als ik tegen betaling een advies geef over de gezondheid van jouw dier en over hoe ik denk dat je je dier moet behandelen. Dan wordt ik gezien als een autoriteit en dan is onze verhouding niet meer gelijk.

8e chakra Chakra's bij dierenDus wanneer je dier ziek of kreupel is, bel je de dierenarts voor een diagnose en behandelplan. Wanneer je dier onder behandeling is kan ik soms nog wel een aanvulling geven die je kan terugkoppelen naar je dierenarts. Maar de verantwoordelijkheid voor de gezondheid en de behandeling van je dier ligt in handen van jou en jouw dierenarts, daar doe ik dus geen uitspraken over.

Natuurlijk zijn er mensen die vinden dat hun dier hun verantwoordelijkheid is en ze zelf bepalen of ze een dierenarts of alternatief therapeut bij hun dier laten. En dus nooit over zullen gaan op een rechtszaak. In de meeste gevallen is het dan ook niet de klant die aangifte doet van uitvoering illegale geneeskunde, maar is het de dierenarts wanneer deze er achter komt dat een dier mogelijk op een verkeerde manier door een alternatief therapeut behandeld is.

Ik probeer dit dan ook zo veel mogelijk mijn cursisten op het hart te drukken: Ga niet op de stoel van de dierenarts zitten. De taken van een dierenarts zijn wettelijk beschermd en daar mogen wij niet aankomen. Als je een ziek of gewond dier wil helpen, doe dat dan door de eigenaar te adviseren om naar de dierenarts te gaan voor een diagnose en behandelplan.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.