Paarden en kruiden; koriander

Koriander voor paarden

Omdat paarden basilicum mogen eten en in veel recepten voor mensen basilicum vervangen kan worden door koriander, vroeg ik me af: Lusten paarden koriander en zo ja, wat zijn dan de geneeskrachtige eigenschappen van koriander? En hebben deze dan raakvlakken met basilicum?

Koriander (Coriandrum sativum) is een kruid dat veel wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn kenmerkende smaak en aroma. Naast culinair gebruik wordt koriander in diverse culturen ook gewaardeerd om zijn geneeskrachtige werking.

 

Geneeskrachtige werking van koriander

Koriander voor paardenKoriander wordt traditioneel gebruikt om de spijsvertering te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van winderigheid, opgeblazen gevoel en indigestie.

Koriander bevat antioxidanten, waaronder flavonoïden, carotenoïden en ascorbinezuur (vitamine C). Antioxidanten helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, wat kan bijdragen aan het verminderen van oxidatieve stress en ontstekingen. Dit kan helpen bij aandoeningen waarbij ontstekingen een rol spelen.

Koriander is zeer waardevol voor het helpen afvoeren van zware metalen en andere gifstoffen uit andere lichaamssystemen en organen, met name de lever. Koriander is een geweldige leverontgifter.

Het is ook een van de beste kruiden ter ondersteuning van de bijnieren, en geweldig om de bloedsuikerspiegel in balans te houden en gewichtstoename, hersenmist en geheugenproblemen te voorkomen.

 

Koriander is antimicrobiëel, antiviraal en antibacterieel; het helpt schimmels, virussen en bacteriën te bestrijden en de afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Daarnaast heeft koriander een anti-worm werking.

Dus ja, over het algemeen kunnen paarden koriander veilig eten als het met mate wordt gegeven. Koriander is een kruid dat vaak wordt gebruikt in menselijke voeding vanwege zijn smaak en aroma, en het kan ook als voedingssupplement voor paarden worden overwogen. Zorg er ook voor dat de koriander vrij is van eventuele toevoegingen zoals zout, knoflook of andere kruiden die schadelijk kunnen zijn voor paarden. Onthoud dat paarden in het algemeen gevoelig zijn voor abrupte veranderingen in hun dieet, dus het is altijd het beste om wijzigingen geleidelijk door te voeren.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.