Reading van een sip paard

Reading paard

In Februari werd ik benaderd door iemand die graag een reading wilde van haar paard. De eigenaresse kon haar vinger er niet op leggen, ze had het idee dat haar paard niet lekker in zijn vel zat, wat sip was. Het paard was al een paar keer door de dierenarts onderzocht, maar deze kon niks vinden. De vraag was dus of ik misschien kon ontdekken waarom haar paard niet lekker in zijn vel zat.

Al snel bleek dat er het laatste jaar nogal wat veranderingen waren geweest in het leven van de eigenaresse en het paard en dat deze gebeurtenissen nog niet helemaal goed verwerkt waren. Ik heb haar wat tips gegeven hoe ze haar paard daarbij kon helpen.

Daarnaast liet het paard heel duidelijk zien dat hij, door het slechte weer het afgelopen half jaar, veel binnen had gestaan en veel een deken op had. Hij had behoefte aan buiten staan zonder deken, de zon op zijn huid voelen en weer gekriebeld worden op zijn vacht.

vitamine d voor paarden reading paardNatuurlijk ben ik geen dierenarts, alleen een dierenarts kan de diagnose stellen, maar het leek er een beetje op dat het paard net als veel mensen door het slechte weer en te weinig zonlicht het afgelopen half jaar, wat minder vitamine D had aangemaakt.

Ook voor het paardenlichaam is vitamine D van onmisbaar belang. Voor de aanmaak van vitamine D is het belangrijk dat een paard voldoende UV-stralen uit het zonlicht kan opnemen. Zorg er daarom voor dat je paard regelmatig zonder deken buiten staat. Om vitamine D uit zonlicht aan te kunnen maken, dient minimaal 60% van het lichaam minimaal 30 minuten per dag aan het zonlicht blootgesteld te worden.

Bij een lage toevoer van voedingsstoffen waaronder vitamine D gaan de organen voor bij de verdeling van vitaminen en voedingsstoffen, dus in dit geval misschien niet zo gek dat het dier niet zo lekker in zijn vel zat.

Van de extra aandacht, meer buitenstaan, extra poetsbeurten en lekker kriebelen op zijn huid voelde het paard zich gelukkig al snel een stuk beter. Natuurlijk blijft het paard voor verdere controle onder toezicht van een dierenarts staan.

(Op de foto zie je mijn shetlander Harrie. Zodra de zon fel begint te schijnen, gaat hij lekker in de volle zon liggen slapen, bakken en braden 😉 )

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.