Communiceren met dieren, chakra's astrologie, kruiden voor paarden

Paarden Natuurlijk

Kruiden voor paarden en communiceren met dieren

Paarden en aromatherapie; Tijm

Tijm paard, aromatherapie

Zoals ik al in mijn blog Kruiden voor paarden; Tijm schreef, maak ik veel gebruik van dit kruid zowel vers als gedroogd maar dus ook als essentiële olie.

Het voordeel van essentiële olie is dat deze krachter is dan het verse kruid. Je hebt dus minder nodig voor meer resultaat en daarnaast is de olie heel fijn om te verwerken in een lotion, spray of massageolie. Let er wel op dat je een natuurlijke duurdere tijmolie koopt en geen goedkopere synthetische.

Tijm voor paarden

Het werkt bijzonder ontspannend op de slijmvliezen. Tijdens een training aromatherapie van Nancy Popieul moesten we een druppeltje etherische olie van (witte-tijm) op het puntje van onze tong leggen. Je merkt vrijwel direct ontspanning in je tong waardoor je duidelijk minder gaat praten. Dat was een zeer leuk en interessant experiment om mee te maken :-).

Werking tijmolie

Tijmolie bevat veel thymol wat zeer krachtige is bij de natuurlijke bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen. Tijmolie versterkt het afweersysteem, werkt ontsmettend bij infecties aan luchtwegen en werkt slijmoplossend bij hoest. De zuiverende eigenschap van tijmolie werkt sterker dan synthetische kiemdodende middelen.

Tijm werkt bijzonder ontspannend op de slijmvliezen. Tijdens een training aromatherapie van Nancy Popieul moesten we een druppeltje etherische olie van (witte) op het puntje van onze tong leggen. Je merkt vrijwel direct ontspanning in je tong waardoor je duidelijk minder gaat praten. Dat was een zeer leuk en interessant experiment om mee te maken :-).

Werking tijmolie

Tijmolie bevat veel thymol wat zeer krachtige is bij de natuurlijke bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen. Tijmolie versterkt het afweersysteem, werkt ontsmettend bij infecties aan luchtwegen en werkt slijmoplossend bij hoest. De zuiverende eigenschap van tijmolie werkt sterker dan synthetische kiemdodende middelen.

etherische olie paard

Je kunt voor paarden een spray maken op basis van bronwater, honing en Tijm en dit over het hooi sprayen. Op deze manier heb je de voordelen van het vernevelen / inademen en inwendig gebruik.

Daarnaast is dit kruid is een ook zeer goede pijnstillende olie. Je kunt het toevoegen aan een basisolie (jojoba-olie) bij spierpijn voor een massage.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Petra Zilverberg

Paarden Natuurlijk

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.