Communiceren met dieren, reading paard

Reading paard, communiceren met dieren

Enige tijd geleden was ik bij X voor een consult communiceren met dieren, ze wilde een healing en reading van haar paard. Haar paard ging niet graag op buitenrit, halverwege de rit draait hij opeens om en loopt dan weer terug naar huis.

Dit zijn voor mij altijd mooie vragen voor een reading omdat je op deze manier samen met het paard en de eigenaresse in gesprek kunt om te zien wat de oorzaak en de oplossing voor het probleem zijn. Bovendien helpt een reading om paard en eigenaar dichter bij elkaar te brengen, het verdiept vaak de band tussen beiden omdat ze elkaar beter gaan begrijpen.

Tijdens een reading voel ik altijd met mijn handen hoe de energie van het dier stroomt, of er ergens blokkades zijn. Toen ik met mijn handen het lichaam van het paard controleerde, gaf het paard aan dat zijn rug tijdens het rijden regelmatig gevoelig aanvoelde. Omdat we als paardenmensen dan altijd als eerste aan het zadel denken, vroeg ik X dan ook hoe het zadel op het paard lag. Het zadel was op maat gemaakt voor het paard en pas nog nagekeken en goedgekeurd door de zadelmaker dus de kans dat daar de gevoeligheid vandaan kwam was niet zo groot.

Buitenrit

Toen ik verder in gesprek ging met het paard, gaf het paard aan dat zijn rug op de gevoelige momenten aanvoelde alsof hij samengeknepen werd. Direct daarop liet het paard me beelden zien van de buitenrit en kwam er duidelijkheid. Op het moment dat X iets spannends op de weg zag zoals bijvoorbeeld een tractor, spande ze haar hele lijf aan en stopte ze met goed ademhalen.

reading paard lymfedrainage paard
paardrijden

Op dat moment klemde ze haar benen om zijn lijf waardoor het paard fijngeknepen werd en geen bewegingsvrijheid meer had om vooruit te gaan. Het paard reageerde door zich om te draaien en van het spannende voorwerp weg te gaan waarop X ontspant en niet meer met haar benen klemt.

Het antwoord van haar paard gaf X veel duidelijkheid. Toen ze wist wat de oorzaak was van de moeilijke buitenritten, kon ze zelf haar gedrag veranderen. Als ze nu tijdens een buitenrit iets spannends ziet, herinnert ze zichzelf eraan dat ze goed ademhaalt en haar benen ontspant zodat haar paard genoeg bewegingsvrijheid heeft om verder te lopen.

X vindt een buitenrit nog steeds spannend maar haar paard helpt haar erdoorheen en samen kunnen ze nu steeds meer genieten van de buitenritten.

Onze dieren helpen ons graag, we hoeven het alleen maar te vragen!

Tijdens de cursus Communiceren met dieren help ik jou ontdekken wat jouw dier(en) jou te vertellen hebben.


Download hier het gratis e-book over Communiceren met dieren
Bestel hier het boek Communiceren met dieren
Bestel hier het Inspiratie- en werkboek Communiceren met dieren
Bekijk hier de cursus Communiceren met dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.