Reading van een paard

Enige tijd geleden was ik bij X voor een healing en reading van haar paard. Ze vertelde me dat haar paard niet graag op buitenrit ging, halverwege draait hij opeens om en loopt dan weer terug naar huis.

Toen ik tijdens de reading met mijn handen het lichaam van het paard controleerde, gaf het paard aan dat zijn rug tijdens het rijden regelmatig gevoelig aanvoelde. Omdat we dan als eerste aan het zadel denken, vroeg ik X hoe het zadel op het paard lag. Het zadel was op maat gemaakt voor het paard en pas nog nagekeken door de zadelmaker dus de kans dat daar de gevoeligheid vandaan kwam was niet zo groot.

Toen ik verder in gesprek ging met het paard, gaf het paard aan dat zijn rug op de gevoelige momenten aanvoelde alsof hij samengeknepen werd. Direct daarop liet het paard me beelden zien van de buitenrit en kwam er duidelijkheid. Op het moment dat X iets spannends op de weg zag zoals bijvoorbeeld een tractor, spande ze haar hele lijf aan en stopte ze met goed ademhalen.

Op dat moment klemde ze haar benen om zijn lijf waardoor het paard fijngeknepen werd en geen bewegingsvrijheid meer had om vooruit te gaan. Het paard reageerde door zich om te draaien en van het spannende voorwerp weg te gaan waarop X ontspant en niet meer met haar benen klemt.

Het antwoord van haar paard gaf X veel duidelijkheid. Toen ze wist wat de oorzaak was van de moeilijke buitenritten, kon ze zelf haar gedrag veranderen. Als ze nu tijdens een buitenrit iets spannends ziet, herinnert ze zichzelf eraan dat ze goed ademhaalt en haar benen ontspant zodat haar paard genoeg bewegingsvrijheid heeft om verder te lopen.

X vindt een buitenrit nog steeds spannend maar haar paard helpt haar er doorheen en samen kunnen ze nu steeds meer genieten van de buitenritten.

Onze dieren helpen ons graag, we hoeven het alleen maar te vragen!

Ook benieuwd naar wat jouw dier jou te vertellen heeft? Ik leer het je graag tijdens de cursus Communiceren met dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *