Communiceren met dieren, reading dove hond

Reading hond, communiceren met dieren

Reading hond. Deze week was X bij mij in de praktijk voor een consult communiceren met dieren of een reading van haar hond. In haar zoektocht naar een hond was X verliefd geworden op een dove pup. Wanneer je voor het eerst een hond of pup aanschaft, is dat al best even wennen, maar een dove pup is toch een extra uitdaging.

Dierentolk hond reading hond

X is een ontzettend lieve en betrokken vrouw die normaal gesproken haar eigen gevoel volgt. Maar nu was ze door alle goedbedoelde adviezen van anderen even de weg van haar gevoel kwijt. Tijd dus voor een reading. Om weer even de hartsverbinding tussen hond en mens zichtbaar te maken. Want vaak weten we in ons hart de oplossing wel maar vergeten we te luisteren naar wat onze dieren te vertellen hebben.

Betekenis woorden

Bij de reading van de hond werd al snel duidelijk dat X niet genoeg met haar hond praatte. De hond vertelde dat ze bij de dierenarts in paniek was geraakt. Ze begreep niet wat de bedoeling was, wat er van haar verwacht werd. De eerste reactie van X was dat een hond toch niet begrijpt wat we bedoelen als we zeggen; we gaan zo naar de dierenarts, die geeft je een prikje, dat doet geen pijn, ik blijf bij je? Een hond kent de betekenis van deze woorden niet. En bovendien is de hond doof, dus die hoort haar stem niet?!

 

Dat hond de letterlijke betekenis van deze woorden niet kent en dat een dove hond onze stem niet hoort. Betekent nog niet dat het dier onze intenties niet opvangt. Wij mensen kennen ook de letterlijke betekenis van Woef of Waf niet. Maar we kunnen de intenties van een boos of blij geblaf echt wel onderscheiden. Dus ook met een dove hond kan je prima communiceren. Maar we moeten iets meer onze energie gebruiken om onze intenties te laten zien en duidelijk te maken wat we willen.

Ook het samen wandelen ging niet helemaal lekker. De hond liet duidelijk zien dat het zich onveilig voelt wanneer ze een paar meter voor X wandelt met uitlaten. Ze schrikt dan snel en heeft geen steun aan de energie van X waardoor ze snel in paniek raakt en niet meer mee wil wandelen. De hond gaf aan dat ze bij het wandelen graag dicht bij het been van X loopt. Zo heeft ze X dicht bij zich en voelt ze zich veiliger. De hond gaf aan dit graag in de tuin te willen oefenen, beetje bij beetje een stukje verder.

Communiceren met dieren hond

Natuurlijk ging de reading nog veel dieper dan wat ik hier kan en mag vertellen. Voor mijzelf was het heel leerzaam om een kijkje in de belevingswereld van een doof dier te mogen nemen. Dan besef je pas hoeveel informatie we binnenkrijgen via onze oren en hoe belangrijk de andere zintuigen worden wanneer er eentje wegvalt.

Normale hond

Daarnaast is het belangrijk dat X haar dove pup als een normale hond gaat behandelen. Wanneer we de hond steeds bekijken en benoemen als een dove hond, dan is onze energie anders dan bij een normale hond. Een mens in een rolstoel wil ook graag als mens en niet als zielig gezien worden. Natuurlijk brengt een beperking uitdagingen met zich mee. Maar wanneer jij uitstraalt dat je vertrouwen in het dier of mens hebt, straal je een veel fijnere en betere energie uit waar de ander zich aan op kan trekken als het zich even niet zo lekker voelt. Dus blijf positief en zie alle uitdagingen die jullie samen gaan overwinnen als een bijzondere leerschool waar jullie allebei beter van worden.

Tijdens de cursus Communiceren met dieren help ik jou ontdekken wat jouw dier(en) jou te vertellen hebben.


Download hier het gratis e-book over Communiceren met dieren
Bestel hier het boek Communiceren met dieren
Bestel hier het Inspiratie- en werkboek Communiceren met dieren
Bekijk hier de cursus Communiceren met dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Ebook communiceren met dieren
Cursus communiceren met dieren

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.