Bomen, planten en kruiden

Paarden en aromatherapie; rozemarijn

Rozemarijn is een veelzijdige en lekker geurende olie die ik ook regelmatig inzet om de gezondheid van mijn paarden te ondersteunen. Rozemarijn is een kruid met een positief effect op de bloedsomloop, het stimuleert de algehele doorbloeding en lichaamsfuncties.

Rozemarijn staat voor alles wat stagneert in lichaam en geest en versterkt dat wat energie nodig heeft. Bij paarden gebruik je rozemarijnolie vooral als stimulerend en opwekkend middel zowel mentaal als fysiek. Het stimuleert de wilskracht en helpt grenzen stellen.

Omdat rozemarijn de doorbloeding stimuleert kun je het ook inzetten bij stijve spieren, hoefbevangenheid, luchtweginfecties, lage bloeddruk, vermoeidheidsklachten en een slecht spijsvertering.

Rozemarijn

Je kunt 2 druppels rozemarijn olie mengen met wat water en honing en dat over het voer geven of zelf een massageolie maken van 5 druppels rozemarijnolie en 50 ml jojobalolie.

Rozemarijn heeft een anti-bacteriele en schimmeldodende werking waardoor het ook perfect is als ondersteuning wanneer je paard een schimmelinfectie heeft zodat je je paard van binnen en van buiten kunt behandelen tegen de schimmelinfectie waardoor het effect van de behandeling versterkt word.

Rozemarijn stimuleert de levenskracht, het pept je op en zorgt dat je weer wat vrolijker bent en beter in je vel zit. Voor vermoeide paarden, paarden die ziek zijn geweest en paarden die niet lekker in hun vel zitten, geeft rozemarijn wat meer energie en kracht.

Lees ook mijn blog Kruiden voor paarden; rozemarijn

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.