...

Paarden en aromatherapie; rozemarijn

Rozemarijn voor paarden

Rozemarijn is een veelzijdige en lekker geurende olie die ik ook regelmatig inzet om de gezondheid van mijn paarden te ondersteunen. Het is een kruid met een positief effect op de bloedsomloop, het stimuleert de algehele doorbloeding en lichaamsfuncties.

Rozemarijn staat voor alles wat stagneert in lichaam en geest en versterkt dat wat energie nodig heeft. Bij paarden gebruik je rozemarijnolie vooral als stimulerend en opwekkend middel zowel mentaal als fysiek. Het stimuleert de wilskracht en helpt grenzen stellen.

Omdat rozemarijn de doorbloeding stimuleert kun je het ook inzetten bij stijve spieren, hoefbevangenheid, luchtweginfecties, lage bloeddruk, vermoeidheidsklachten en een slechte spijsvertering.

rozemarijn voor paarden kruidengeneeskunde voor paarden rozemarijn voor paarden

Rozemarijnolie, aromatherapie

Je kunt 2 druppels rozemarijnolie mengen met wat water en honing en dat over het voer geven of zelf een massageolie maken van 5 druppels rozemarijnolie en 50 ml jojobalolie.

Rozemarijn heeft een antibacteriele en schimmeldodende werking waardoor het ook perfect is als ondersteuning wanneer je paard een schimmelinfectie heeft zodat je je paard van binnen en van buiten kunt behandelen tegen de schimmelinfectie waardoor het effect van de behandeling versterkt wordt.

Rozemarijn stimuleert de levenskracht, het pept je op en zorgt dat je weer wat vrolijker bent en beter in je vel zit. Voor vermoeide paarden, paarden die ziek zijn geweest en paarden die niet lekker in hun vel zitten, geeft rozemarijn wat meer energie en kracht.

Lees ook mijn blog Kruiden voor paarden; rozemarijn

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.