Paarden en kruiden; Rozemarijn

Rozemarijn voor paarden

Rozemarijn is een veelzijdig en lekker geurend kruid dat ik ook regelmatig inzet bij paarden om de gezondheid te ondersteunen. Het is een kruid met een positief effect op de bloedsomloop. Ik geef het in het najaar / winter wanneer de paarden weer langer op stal staan, minder kunnen bewegen en daardoor dikke (stal)benen kunnen krijgen.

kruidengeneeskunde voor paarden rozemarijn voor paarden

Rozemarijn is goed voor de bloedsomloop, dus ook te gebruiken voor paarden die last hebben van bloedarmoede of hartritmestoornissen maar het is ook goed om het bloed te reinigen. Door de bloedreinigende werking is het een ideaal kruid om te geven bij ziekte, door de desinfecterende werking kan het virussen en bacteriën preventief aanpakken. Bij een ziek paard natuurlijk altijd even overleggen met je dierenarts.

Schimmel

Rozemarijn heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking waardoor het ook perfect is als ondersteuning wanneer je paard een schimmelinfectie heeft zodat je je paard van binnen en van buiten kunt behandelen tegen de schimmelinfectie waardoor het effect van de behandeling versterkt wordt.

Kruiden voor paarden

Het kruid stimuleert de levenskracht, het pept je op en zorgt dat je weer wat vrolijker bent en beter in je vel zit. Voor vermoeide paarden, paarden die ziek zijn geweest en paarden die niet lekker in hun vel zitten, geeft rozemarijn wat meer energie en kracht.

Rozemarijn werkt stimulerend op de nieren, gal, pancreas en lever.

neus paard

Het bevat veel etherische olie, saponinen, looistoffen en mineralen (als calcium, bitterstoffen, vitamine B en organische zuren).

Dosering; verse rozemarijn 1 hand en gedroogde rozemarijn 15 gr per dag. NIET BIJ DRACHTIGE MERRIES!!!

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je ermee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je ervoor kiezen om ermee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Zie ook mijn blog Aromatherapie paard; rozemarijn

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.