Mineralen voor paarden

Mineralen voor paarden

Paarden hebben net als mensen mineralen en sporenelementen nodig om gezond te blijven. Paarden in het wild weten van nature wat ze nodig hebben en eten de hele dag door verschillende bomen, planten en kruiden. Het zit in de natuur van het paard om op zoek te gaan naar verschillende voedingsstoffen, om te eten wat het lichaam op dat moment nodig heeft.

 

Zou het niet fantastisch zijn als je paard zelf kan kiezen waar het behoefte aan heeft?

left Brain extrovert paardenbloem paard reading jong paard

Dat gaat perfect met de mineralen box van PaardenNatuurlijk. Het is heel simpel, het mineralen box bestaat uit verschillende natuurlijke ingrediënten die je oplost in een emmer met water. Zo kan je je eigen mineralen buffet voor je paarden samenstellen.

mineralenbuffet paard mineralen voor paarden

Ik heb zelf 5 emmers en in iedere emmer zit een ander ingrediënt: Keltisch zeezout, Himalayazout, IJslands zeewier, diatomeeënaarde, moeder aarde, veendrenkstof, spirulina, echinacea of groene leem.

Ieder paard heeft zijn eigen behoefte en eigen voorkeur en dat kan per periode wisselen. Je zal merken dat bepaalde soorten een periode niet gedronken worden om vervolgens een periode elke dag heel snel leeg gedronken te worden.

Sommige ingrediënten zijn wat zwaarder en zakken naar de bodem van de emmer, dus die moet je af en toe weer even omroeren. Ik laat de emmers nooit langer dan 3 dagen staan, na 3 dagen voorzie ik de emmers van schoon water en nieuwe mineralen. Maar meestal drinken mijn paarden alles op en vul ik de emmers vervolgens weer aan. Zorg dat je paard naast het mineralen buffet ook altijd de beschikking heeft over schoon drinkwater.

Je kan ook variëren met de hoeveelheid water met mineralen die je aanbiedt. De grootte en inhoud van de emmers is natuurlijk ook sterk afhankelijk van het aantal paarden en pony’s dat je hebt staan.

Mineralen buffet

In mijn blogs kan je lezen hoe verschillende mineralen de gezondheid van je paard ondersteunen.
Keltisch zeezout
Himalaya zout
IJslands zeewier
Diatomeeënaarde
Veendrenkstof
Spirulina
Echinacea
Groene leem

Mineralen voor paarden

Himalayazout kan je opgelost in water geven in het mineralen buffet. Maar wanneer je al een Himalaya liksteen in de stal hebt hangen, kan je het Himalaya zout weglaten uit het mineralenbuffet. Een Himalaya liksteen is de meest schone bron van enkel zout (NaCl) zonder andere mineralen. Dat maakt het de perfecte tegenhanger van het Keltisch zeezout dat naast zout alle soorten mineralen en sporenelementen bevat.

Veel voorkomende, zichtbare signalen van een mogelijk tekort aan mineralen bij paarden zijn onder andere het likken van zand of voorwerpen.

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.