...

Paarden en aromatherapie; marjolein

Marjolein voor paarden

Marjolein mag niet ontbreken in je tuin. Zoals jullie weten ben ik erg enthousiast over de kracht van kruiden. Ik maak graag gebruik van verse kruiden om de gezondheid van mijn paarden te ondersteunen. Een kruid wat ik regelmatig adviseer aan paardeneigenaren is marjolein. marjolein heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel waardoor nerveuze paarden rustiger worden.

Marjolein kun je als vers kruid geven maar ook als essentiële olie. Een druppel olie bevat zoveel geconcentreerde kracht dat je vaak aan 1 of 2 druppeltjes genoeg hebt. Zo kun je bij slechte eters de eetlust wat opwekken door 2 druppels marjoleinolie gemengd met een eetlepel honing en wat water over het voer te geven. Maar slechte eters reageren ook heel goed op verse marjolein. Ik heb in mijn tuin bakken vol kruiden staan waar de paarden zelf uit mogen kiezen en snoepen. Zie ook mijn blog Kruiden voor paarden; marjolein

kruiden voor paarden munt voor paarden marjolein voor paarden

Marjoleinolie voor paarden is een troostolie, het geeft een vriendelijke troostende warmte die helpt om zowel psychische als fysieke blokkades te verzachten en op te heffen. Bij angsten, gevolgen van shock, verdriet om het verlies van een maatje of een kind kun je marjolein gebruiken om het dier te troosten en tot rust te brengen. Marjolein geeft hoop; na regen komt zonneschijn.

Marjoleinolie, aromatherapie

Voor troost en mentale steun masseer je de borst van het paard met een paar druppels marjoleinolie, het is vooral de geur die in dit geval troost geeft. Je kunt ook 1,5 ml (30 druppels) marjolein mengen met 50 ml jojobaolie om daar mee te masseren. Deze massageolie wordt ook wel gebruikt om een merrie te masseren, een paar dagen voordat haar veulen wordt afgespeend, maar ook bij dieren met verlatingsangst of wanneer het maatje van je paard plots verhuist of komt te overlijden kan marjolein troost bieden.

fascia paard behandelen

Je kan de marjoleinolie met jojoba massageolie ook gebruiken om spieren of peesblessures mee te masseren, ook hier helpt marjolein om blokkades op te heffen en de doorbloeding en energie in het aangedane gebied weer op gang te helpen.

Marjoleinolie heeft een stabiliserende werking op de vrouwelijke hormoonbalans. Zo helpt de marjoleinolie om schijndracht, overmatige hengstigheid of het uitblijven van hengstigheid te stabiliseren. Je kan de merrie dan masseren met de massageolie van jojoba met marjoleinolie, ik heb hier zelf geen praktijkervaring mee omdat mijn paarden ruinen zijn.

Bij hoestende paarden combineer ik marjolein met andere oliën in een hoestspray vanwege de ontsmettende werking op de luchtwegen. Zie ook mijn blog Hoestspray bij hoesten paard 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.