Astrologie bij dieren

Astrologie bij dieren

Wanneer ik een dier behandel of een reading doe, kijk ik ook altijd even naar de astrologie bij dieren. Van veel dieren kunnen we niet de exacte horoscoop berekenen omdat we de geboortetijd en plaats vaak niet kennen. Maar het sterrenbeeld, dierenriemteken of de geboortedaghoroscoop vertelt ons gelukkig ook al meer over het dier.

Bij astrologie bij dieren werken we met het sterrenbeeld of dierenriemteken van het dier. Dat vertelt namelijk veel over de kernkwaliteiten en talenten van een dier. Het kan je bijvoorbeeld verder helpen bij het geven van een advies wanneer je het gevoel hebt dat een dier niet lekker in zijn vel zit of dat er meer uit het dier zelf of de band tussen mens en dier te halen is.

communiceren met dieren

Cursus astrologie

Toen ik een cursus astrologie deed, was ik vooral nieuwsgierig. Bij elk sterrenbeeld had ik een bepaald persoon in gedachten en klopte de kernkwaliteiten van het sterrenbeeld met de persoon. Tot we bij de vissen aankwamen. Bij het sterrenbeeld vissen had ik direct X in gedachten. Maar bij het benoemen van de kernkwaliteiten herkende ik X totaal niet. De leraar vertelde o.a. Dat vissen mensen met idealen en dromen zijn, dat ze spontaan hun werk op kunnen zeggen om een hondenopvang in Roemenie te beginnen of een kristallenwinkel in Portugal. Omdat ik X kende als een klagende zeurkous twijfelde ik eerst of de leraar wel het juiste sterrenbeeld voor zich had en daarna of X wel echt een vis was van sterrenbeeld. Beide klopte, maar waarom klopte het karakter van X dan niet?

En toen besefte ik; X heeft een relatie met iemand die van rust, orde en regelmaat houdt, ze heeft 2 puberende kinderen die extra zorg nodig hebben, ze heeft een drukke baan en een veeleisende familie. Toen ik dat besefte, begon ik X heel anders te zien. Want wanneer je van binnen dromen en idealen hebt, waar in je huidige situatie geen ruimte of aandacht voor is, dat je je eigen dromen opgeeft omdat je het gevoel hebt dat je vastzit in je verantwoordelijkheden, dan kan ik me best voorstellen dat je daar een klagende zeurkous van wordt. Voor mij was het dan ook belangrijk om X voortaan anders te benaderen, ipv te vragen naar de dingen die haar energie kosten moest ik haar gaan vragen naar haar dromen en idealen zodat haar innerlijk vuur weer kan gaan branden en ze weer energie krijgt.

Astrologie bij dieren in de praktijk

En zo heb je dat soms ook met dieren. Stel je behandeld een luie bijna apathische hond maar zijn horoscoop zegt dat het een dier is wat veel moet bewegen om zijn energie kwijt te kunnen, dan klopt dat totaal niet met elkaar. Maar wanneer dan blijkt dat het dier op een appartement op 5 hoog woont met een piepklein balkon, dan begrijp je dat het dier niet zijn potentie kan benutten en dus lui en apathisch wordt en dat je de eigenaar moet motiveren om actiever met de hond te worden om zo het welzijn van de hond en hun band te verbeteren.

5e chakra Keelchakra paard

Als we alleen al kijken naar de elementen en de eigenschappen die aan een sterrenbeeld of dierenriemteken gekoppeld zijn komen we al meer over het dier te weten. Dat vertelt al een stukje over de basis van het dier.

Bij tweelingen, weegschaal en waterman hoort het element lucht met de eigenschap denken.
Lucht staat voor overleg, communicatie en inzicht.

Bij vissen, kreeft en schorpioen hoort het element water met de eigenschap voelen.
Water staat voor betrokkenheid, geheugen en psychologie.

Bij ram, leeuw en boogschutter hoort het element vuur met de eigenschap wilskracht.
Vuur staat voor dynamiek, strijd, eergevoel en principes.

Bij stier, maagd en steenbok hoort het element aarde met de eigenschap gewaarworden.
Aarde staat voor realisme, praktisch nut en wetten.

Boek Astrologie bij dieren

Het maakt niet wie je bent of wat je doet, je bent nooit uitgeleerd. Van elk dier wat je pad kruist, leer je weer wat nieuws. In het boek Astrologie bij dieren worden onder andere de 12 sterrenbeelden en elementen besproken.

Cursus Astrologie bij dieren

Tijdens de online cursus Astrologie bij dieren worden o.a. de verschillende sterrenbeelden en elementen besproken. Het sterrenbeeld van een dier bepaalt voor een groot deel hoe het dier denkt en reageert. Het geeft je informatie over de karaktereigenschappen, talenten, sterke en of zwakke punten van het dier en hoe je het beste met het dier kan (samen)werken.

Download hier het gratis e-book Het sterrenbeeld van je dier
Bestel hier het boek Astrologie bij dieren
Bekijk hier de cursus Astrologie bij dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Petra Zilverberg

Paarden Natuurlijk

Gratis e-book Astrologie bij dieren
Astrologie bij dieren cursus

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.