Chakra’s paard

Naast een bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan, loopt er nog een baan door het paardenlichaam. Deze baan voorziet alle organen van energie. Deze baan heeft belangrijke knooppunten die we chakra’s noemen. Er zijn 7 grote chakra’s, deze hebben de vorm van een wiel en kunnen zowel links- als rechtsom draaien.

Chakra’s zijn verbonden met het zenuwstelsel en leveren energie aan organen en weefsels om goed te functioneren. Wanneer er ergens meer energie nodig is , zal dit “geleend” worden van een andere chakra.

Dit brengt het lichaam weer in balans maar mag niet te lang duren omdat er anders een disbalans ontstaat wanneer op de ene plaats een overschot aan energie is en op de andere plek juist een te kort aan energie is. Deze disbalans zul je ook merken in je doen en laten van het paard. Want, behalve lichamelijke klachten uit zich dit ook in geestelijke klachten en gedrag.

Een chakra die langdurig een energietekort heeft, zal deze energie steeds ergens anders vandaan halen tot er uiteindelijk klachten ontstaan als vermoeidheid en een verminderde weerstand. Je kunt de chakra’s dmv healing, geur, klank en beweging weer stimuleren en in balans brengen.

De chakra’s zijn te vergelijken met energiebronnen, ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.

De 7 hoofd chakra’s spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. In een ideale situatie zijn als alle chakra’s open en even actief. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

1ste chakra, stuit of basischakra
De basischakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als de chakra open is voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu

Een goede in balans geeft dat je stevig in/op de aarde en snel thuis voelt in het hier en nu. Bij te weinig energie voel je je nerveus, angstig, gehaast , soms te mager en mis je discipline.

2de chakra, buikchakra
De energie verzorgt het gebied van de geslachtsorganen, nieren, blaas en het bekken. Het is het chakra voor emotie en heeft betrekking op die emoties en seksuele gevoelens.

Bij een goede balans sta je open voor intimiteit en passie en ben je goed in staat om te weten wat je wilt, zonder over emotioneel te worden.

3de chakra of Zonnevlechtchakra
Verzorgt het gebied van buik, onderrug, maag, galblaas, lever en milt. Maar ook het autonome zenuwstelsel. Dit chakra is verantwoordelijk voor de distributie van de vitale levensenergie door het hele lichaam.
 
Bij een goede werking is er balans tussen wilskracht en macht. Verder een goede zelfwaardering en spontaniteit naar anderen toe.

4de chakra of Hartchakra
Verzorgt energie voor: hart, bovenrug, ribbenkast, borst, huid, circulatiesysteem, en de longen.

Bij een goede werking ben je meelevend en vriendelijk en in staat gezonde relaties aan te gaan. Bij te weinig energie voel je je verlegen en eenzaam, maar kan daardoor ook te weinig gevoel opbrengen voor anderen.

5de chakra of Keelchakra
Zorgt voor het gebied: bovenste luchtwegen, stembanden, keel, kaak, je schildklier, stem, en je nekwervels. Dit gebied beheerst je creativiteit. Het feit of je al dan niet naar buiten treedt is afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van dit chakra.

Een goede werking maakt dat jezelf goed kunt uiten en zeggen wat er in je omgaat. Door regelmatig onwaarheden te spreken kan dit chakra geblokkeerd raken.

6de chakra of Derde oog chakra
Verzorgd de energie voor het gelaat, ogen, neus, kleine hersenen en de hypofyse. Het 3de oog is het centrum voor de intuïtie de inzicht en fantasie en visualisatie.

7de chakra of Kruinchakra
Verzorgt de energie voor de hersenen en schedel.
Via dit energiecentrum heb je contact met de kosmos en dus met de daarin aanwezige universele energie en waarheden.

Met een goede energie toevoer vanaf deze chakra sta je open voor wijsheden, waarheid en één zijn met de wereld. Je kunt onbevooroordeeld en bewust kijken naar jezelf en de wereld om je heen.

chakra paard, chakra’s paard, energiebanen paard, spiritueel paard, healing paard, reiki paard, energetische behandeling paard, energie te kort paard, energie paard,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *