Chakra's

Chakra’s bij dieren; 2e chakra

Wanneer je al een cursus communiceren met dieren hebt gevolgd is de online cursus Chakra reading en healing een interessante aanvulling. De 8 chakra’s staan elk voor een ander lichaamsdeel en karaktereigenschap, met de 8 chakra’s heb je een soort van routekaart die je afgaat tijdens je reading. Tijdens de online cursus chakra reading en healing leer ik je chakra voor chakra hoe je een compleet beeld van het dier, het karakter en de gezondheid krijgt.

Het tweede chakra is bij dieren, het chakra van de levenskracht en levensenergie maar ook het centrum van de veiligheid.

Bij het paard bevindt het 2e chakra zich bovenop de achterhand, het heupbeen, het ‘dakje’ van de billen. Als het tweede chakra in balans is, heeft het dier een gezonde levenskracht en levensenergie, wanneer het tweede chakra uit balans is heeft het dier weinig tot geen levenskracht en energie. Dit chakra vertelt ons meer over de conditie en lichamelijke fitheid van het dier en of het alert is, contact zoekt met soortgenoten en actief in het leven staat.

In het 2e chakra spreken de gevoelens, het gaat hier over emotionele veiligheid en de behoefte aan intimiteit. Het 2e chakra laat zien hoe de intieme sfeer was toen je klein was, hoe je bent opgegroeid. Dat print zich namelijk vast in ons geheugen en onbewust herhalen we die patronen in onze relaties. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die tussen ruziemakende ouders opgroeien, de kans is groot dat zij later ook een gezin starten waar ruzie gemaakt wordt. Niet omdat ze dat willen maar omdat ze zich daar onbewust in thuis voelen, het is een situatie die ze kennen, het klopt bij hun programmering. Dit zelfde geldt voor onze dieren. Als er warmte en genegenheid was in de eerste levensjaren, dan staat het dier betrokken en met een normaal sociaal bewustzijn in het leven.

Het tweede chakra gaat ook over de mannelijke en vrouwelijke energie. Deze energie kan verschillend aanvoelen bij mannelijke en vrouwelijke dieren. Mannelijke energie is vaak sterker en naar buitengericht met wat meer bravoure. Terwijl vrouwelijke energie meer naar binnengericht is, zachter en meer koesterend en verzorgend. ​Toch kan een man best vrouwelijke zachte zorgzame energie hebben en andersom.

Tijdens de cursus Chakra reading en healing bij dieren leer je stap voor stap waar de chakra’s voor staan en wat ze vertellen over het dier. De chakra’s vormen samen een mooie routekaart waardoor je een compleet beeld krijgt van het dier tijdens je reading.

Meer weten? Schrijf je dan in voor de online cursus chakra reading en healing of vraag de gratis proefles aan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *