Chakra's

Chakra’s bij dieren; 6e chakra

Het 6e chakra noemen we ook wel het derde oog chakra. Bij een dier zit dit op zijn voorhoofd in het midden, net iets boven de ogen. Precies daar waar vaak de kruin van het paard zit.

Wanneer je al ervaring hebt met het luisteren naar je gevoel of een cursus communiceren met dieren hebt gevolgd, is de online cursus Chakra’s bij dieren een interessante aanvulling. De acht chakra’s staan elk voor een ander lichaamsdeel en karaktereigenschap. Met de acht chakra’s heb je een soort van routekaart die je afgaat tijdens je reading. Tijdens de cursus Chakra’s bij dieren, leer ik je chakra voor chakra hoe je een compleet beeld van het dier, het karakter en de gezondheid krijgt.


Het zesde chakra staat voor hoe je de wereld ziet en voor het verwezenlijken van creativiteit. Verwezenlijken van wat je wil bereiken. Als de voorkant van dit chakra open is maar de achterkant gesloten, heb je volop ideeën maar lukt het je niet om ze te verwezenlijken. Je moet dan stapje voor stapje leren denken.

Het zesde chakra is verwant aan zelfbewustheid. In het zesde chakra zit het “weten en voelen”, waardoor een dier precies ziet wat jij op dat moment nodig hebt. Je paard wat zijn hoofd op je schouder legt of je angst tijdens het rijden wegneemt. De wijsheid van het dier zit in dit centrum.

Chakra’s

Veel dieren hebben een goed ontwikkeld 6e chakra of derde oog. Hiermee scannen zij als het ware de sfeer en de intenties binnen de groep of kudde, maar ook die van de mens. Het derde oog kijkt op een andere manier dan hoe de ogen zien.

Het derde oog kan té open staan waardoor het dier voor veel, ook redelijk onbeduidende gebeurtenissen, angst ontwikkelt. Het zal extreem reageren op de sfeer in de stal, harde geluiden of bepaalde mensen waarvan de energie voor het dier niet fijn aanvoelt. 

Met het derde oog chakra helemaal in balans zien we een charismatisch dier, trots, vol vertrouwen en innerlijke rust. Hij straalt als het ware wijsheid en een stille kracht uit, die zowel andere dieren als mensen direct accepteren en volgen. 

Tijdens de cursus Chakra reading en healing bij dieren leer je stap voor stap waar de chakra’s voor staan en wat ze vertellen over het dier. De chakra’s vormen samen een mooie routekaart waardoor je een compleet beeld krijgt van het dier tijdens je reading.

Download hier het gratis e-book De 8 chakra’s bij dieren
Bestel hier het boek Chakra’s bij dieren (zomer 2022)
Bekijk hier de online cursus Chakra’s bij dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.