De 8 chakra’s bij dieren

De 8 chakra’s bij dieren

De 8 chakra’s bij dieren kunnen je heel veel vertellen over een dier. Wanneer je al ervaring hebt met het communiceren met dieren of het luisteren naar je gevoel, is het boek Chakra’s bij dieren of de online cursus “Chakra’s bij dieren” een interessante aanvulling.

De acht chakra’s staan elk voor een ander lichaamsdeel en karaktereigenschap van het dier. Met de acht chakra’s heb je een routekaart die je afgaat tijdens je reading. In het boek Chakra’s bij dieren en tijdens de cursus Chakra’s bij dieren, leer ik je chakra voor chakra, hoe je een compleet beeld van het karakter en de gezondheid van het dier krijgt.

5e chakra Keelchakra paard

Chakra’s in balans brengen

De acht chakra’s zijn verbonden met het zenuwstelsel en leveren energie aan organen en weefsels om goed te functioneren. Wanneer er ergens meer energie nodig is , zal dit “geleend” worden van een naastliggend chakra. Dit brengt het lichaam weer in balans. Maar als er te lang energie van andere chakra’s geleend wordt, kan er een disbalans ontstaan. Deze disbalans ga je terugzien in het gedrag en gezondheid van het dier.

Een chakra dat langdurig een energietekort heeft, zal deze energie steeds ergens anders vandaan halen. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk klachten als vermoeidheid en een verminderde weerstand. Je kunt de chakra’s dmv healing, geur, klank en beweging weer stimuleren en in balans brengen.

De chakra’s zijn te vergelijken met energiebronnen, ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.

De acht chakra’s bij dieren

Het eerste chakra, stuit of basischakra
De basischakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als de chakra open is, voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu.

2de chakra, buikchakra
De energie verzorgt het gebied van de geslachtsorganen, nieren, blaas en het bekken. Het is het chakra voor emotie en heeft betrekking op die emoties en seksuele gevoelens. Bij een goede balans sta je open voor intimiteit en passie en weet je wat je wilt.

Chakra's shetlander

3de chakra of Zonnevlechtchakra
Verzorgt het gebied van buik, onderrug, maag, galblaas, lever en milt. Maar ook het autonome zenuwstelsel. Dit chakra is verantwoordelijk voor de distributie van de vitale levensenergie door het hele lichaam. Bij een goede werking is er balans tussen wilskracht en macht. Verder een goede zelfwaardering en spontaniteit naar anderen toe.

4de chakra of Hartchakra
Verzorgt energie voor: hart, bovenrug, ribbenkast, borst, huid, circulatiesysteem, en de longen. Bij een goede werking ben je meelevend en vriendelijk en in staat gezonde relaties aan te gaan. Bij te weinig energie voel je je verlegen en eenzaam, maar kan daardoor ook te weinig gevoel opbrengen voor anderen.

5de chakra of Keelchakra
Zorgt voor het gebied: bovenste luchtwegen, stembanden, keel, kaak, je schildklier, stem, en je nekwervels. Dit gebied beheerst je creativiteit. Het feit of je al dan niet naar buiten treedt is afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van dit chakra.

6de chakra of Derde oog chakra
Verzorgd de energie voor het gelaat, ogen, neus, kleine hersenen en de hypofyse. Het 3de oog is het centrum voor de intuïtie, het inzicht, de fantasie en het visualiseren.

7de chakra of Kruinchakra
Verzorgt de energie voor de hersenen en schedel. Via dit energiecentrum heb je contact met de kosmos en met de daarin aanwezige universele energie en waarheden.

6e chakra Chakra's bij dieren

8ste chakra of Schouder chakra
In tegenstelling tot mensen die 7 chakra’s hebben, hebben dieren 8 chakra’s. Het 8e chakra wordt ook wel het brachiale chakra of schouderchakra genoemd en bevindt zich op de schouderkop. Het laat zien of een dier open staat voor contact met de buitenwereld.

Boek Chakra’s bij dieren

In het Boek Chakra’s bij dieren, leer je meer over de acht chakra’s bij dieren. Wanneer je al ervaring hebt met het communiceren met dieren of het luisteren naar je gevoel, is het boek of de de online cursus “Chakra’s bij dieren” een interessante aanvulling.

Cursus Chakra’s bij dieren

Wanneer je al ervaring hebt met communiceren met dieren of het luisteren naar je gevoel, is de cursus Chakra’s bij dieren, een interessante aanvulling. De cursus helpt je stap voor stap om in contact met je gevoel te komen en tijdens een reading een compleet beeld van het dier te krijgen

Download hier het gratis e-book De 8 chakra’s bij dieren
Bestel hier het boek Chakra’s bij dieren
Bekijk hier de online cursus Chakra’s bij dieren

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Chakra reading en healing
e-book chakra's bij dieren

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.